Manchester United 2-0 Cardiff City

Juan Mata bemutatkozásán a Vörös Ördögök 2-0-ra legyõzték a Cardiffot.


Nagyszerû fogadtatásban részesült a Cardiff menedzsereként az Old Traffordra visszatérõ Ole Gunnar Solskjaer, akinél talán csak Juan Matát üdvözölte jobban az Álmok Színházának közönsége, aki bemutatkozhatott új csapatában.

 

David Moyes kissé meglepõ kezdõvel állt elõ, Robin van Persie végre visszatért a csapatba, a középpálya közepén pedig Phil Jones és a kezdõként 800. manchesteri meccsén pályára lépõ Ryan Giggs kapott lehetõséget.

 

Jól indult a meccs a hazaiak számára és már a 2. percben helyzet alakulhatott ki Giggs átadását követõen, azonban Patrice Evra nem tudott középre passzolni, mert egy védõrõl szögletre pattant a labda.

 

Négy perc múlva már vezetett a United. Mata ívelt fel, Evrától van Persie a tizenhatos vonalán kapott labdát, a csatár egybõl Ashley Younghoz továbbított, aki csodásan tekert a felfutó Antonio Valencia elé, kinek fejese a felsõlécen csattant, a kipattanót van Persie második próbálkozás után a kapuba tudta bólintani.

 

A gól kicsit visszavetette az iramot és viszonylag csendes idõszak jött, a vendégek csupán egy Noone próbálkozást jegyezhettek fel, ám ekkor sem talált kaput a vendégcsapat.

 

A 20. percben Mata adott jobbról nagyszerû labdát, Young azonban centikkel lekésett róla a hosszún. Két perc múlva a United új szerzeménye szabadrúgást ívelt a kapu elé, Jonny Evans fejese azonban elkerülte a kaput.

 

David de Geának elõször akadt dolga, amikor egy szöglet után Hudson fejesét védte lábbal.

 

Tíz perc volt hátra az elsõ félidõbõl, Young passzolt Matához egy sarokrúgást kicsiben, a spanyol visszatette a szélsõnek, aki középre lõtt laposan, Giggstõl van Persie nagy labdát kapott, de kissé kisodródott, lövése így a gólvonal elõtt suhant el keresztbe.

 

Szünet elõtt még egy cardiffi helyzetet lehetett megemlíteni, egy jobboldali beadás Campbell fején megcsúszva mindenki elõtt elment.

 

Fordulás után a City feljebb kapcsolt és jóval többet tartotta a labdát ellenfele térfelén, ám egy remek kontra végén Valencia ívelt középre remekül, van Persie azonban kicsit megcsúszott, így nem érte el, a hosszún Young szedte össze, majd szabálytalankodtak ellene.

 

Az 55. percben Rafael maradt le nagyon Johnról, aki az alapvonalig robogott, majd középre passzolt, de Campbell mögé, Kim elõl pedig Evra mentett hatalmasat.

 

Négy perc múlva Mata passzolt Younghoz, aki bal szélrõl befelé indult el, kétszer megtolta a labdát, majd 22 méterrõl kegyetlenül kilõtte a bal alsót, 2-0-ra módosítva az állást.

 

 

A 62. percben Mata került lövõhelyzetbe, Marshall azonban hárított. Nem sokkal késõbb Evans tört elõre, 18 méterrõl lövésre szánta el magát, de egy métert tévedett.

 

Alig volt már 15 perc hátra, mikor Valencia ugrott ki a védelem között, egyedül mehetett kapura, azonban megállt, majd a visszaérõ védõ mellett megtolta, lövését azonban Marshall kapufára tolta.

 

A 80. percben Young adott remek ütempasszt Evrának, a francia laposan Matához játszott, aki kapura pörgetett, a védõk azonban mentettek.

 

A ráadás pillanataiban a csereként beálló Adnan Januzaj és Wayne Rooney is lövéshez jutott, ám egyikük sem szerzett gólt.

 

Összességében megérdemelt gyõzelmet aratott a United annak ellenére is, hogy olykor rendkívül pontatlanul játszott a csapat. Juan Mata ahhoz képest, hogy egyáltalán nem volt meccsben, elég jól teljesített.

 

 

Premier League, 23. forduló

Manchester United 2-0 Cardiff City

Old Trafford, 75301 nézõ

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: De Gea - Rafael, Smalling, Evans, Evra - Jones, Giggs(Cleverley 71.) - Valencia, Mata(Januzaj 84.), Young - van Persie(Rooney 63.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Kagawa, Hernandez, Fletcher

 

Cardiff: Marshall - McNaughton, Caulker, Hudson(Turner 69.), John - Noone(Daehli 78.), Whittingham, Mutch(Kim 52.), Medel, Bellamy - Campbell

Nem használt cserék: Lewis, Berget, Eikrem, Gunnarsson

 

Gólszerzõ: van Persie 6', Young 59'

 

Sárga lap: Bellamy


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!