Drámai búcsú

1958. február elsején senki nem gondolta, hogy utoljára láthatja játszani angol földön az egymást követõ harmadik szezonban bajnoki címüket megvédeni készülõ Busby Bébiket.


Sir Matt Busby fiai egy igazán nagybetûs drámai gyõzelemmel búcsúztak a szörnyû tragédia miatt, az angol közönségtõl. A Manchester Unitedre jellemzõ klasszikus hajrában gyõzték le az Arsenal gárdáját, az 5-4-es gyõzelemmel végzõdõ bajnoki találkozón.

 

Az elsõ két gólt a csapat védjegyeinek számító Duncan Edwards és Bobby Charlton lõtte. Hamarosan csatlakozott hozzájuk a villámlábú Tommy Taylor, és Busby fiai 3 gólos vezetéssel vonulhattak az öltözõbe az elsõ félidõt követõ szünetben. Aztán egy meglepõ fordulat következet, mindössze három perc alatt az Arsenal visszavágott a második játékrész elején. David Herd és Jim Bloomfield góljaival kiegyenlítettek a hazaiak,  de az izgalmaknak még ekkor sem volt végük, mivel rögtön érkezett  Dennis Viollet válasza és újra a United vezetett. Négy perc alatt négy gól született, soha nem látott õrület alakult ki a pályán és a lelátókon is. Ezt követõen Taylor lõtt, amivel már kétpontos vezetést szereztek a vendégek, de  Derek Tapscott  szépített és így 5-4 gyõztek a Busby Bébik a Highbury- ben. 
 
Bobby Charlton késõbb így emlékezett a mérkõzésre: "A tragédia elõtti utolsó hazai meccsünket a Highbury-ben játszottuk az Arsenal ellen. Majdnem telt ház, több mint hatvanezer nézõ elõtt, remek mérkõzésen nyertünk 5-4-re. Magam is lõttem gólt, miként Violett is, de drámaivá e felsorolást az teszi, hogy szegény Tommy Taylor két, Duncan Edwards pedig egy góllal járult hozzá a sikerünkhöz.
 
Kezdõ XI
 
Manchester United : H.Gregg, B.Foulkes, R.Byrne, E.Colman, M.Jones, D.Edwards, K.Morgans, B.Charlton, T.Taylor, D.Viollet,
 
Arsenal: J.Kelsey, S.Charlton, D.Evans, G.Ward, J.Fotheringham, D.Bowen, V.Groves, D.Tapscott, D.Herd, J.Bloomfield, G.Nutt.
 
 
"Habár a halottjainkat gyászoljuk és a sebesülteket ápoljuk, hisszük, hogy még jönnek szép idõk számunkra is... A Manchester United ismét ragyogni fog!" 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!