Stoke City 2-1 Manchester United

Nulla teljesítmény, Stoke favágás, 2-1-es vereség.


Hatalmas szélben a United játékosai partnerek voltak a Stoke játékához, hiszen ahelyett, hogy a földön játszottak volna, ívelgettek még amikor széllel szemben játszottak.

 

Már tíz percnyi játék után kényszerû cserét kellett végrehajtania David Moyes-nak, Jonny Evans megsérült, helyette Rafael állt be, így a védelem szélén kezdõ Phil Jones került Chris Smalling mellé a védelem közepén.

 

Az elsõ negyedóra végén Patrice Evra beadása után Wayne Rooney lõtt egy méterrel mellé. Ezt követõen a manchesteriek kezdték átvenni a meccs irányítását, egyre többet birtokolták a labdát, ám komoly helyzet a 28. percig nem alakult ki. 

 

Ekkor Ashley Young szögletét Jones bólintotta Robin van Persie-hez, a csatár közeli fejesét szögletre mentette Begovic. 

 

A 38. percben jártunk, amikor szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda jó 30 méterrõl. Charlie Adam kemény lövése Michael Carricken irányt változtatott, így jutott a hálóba a labda. A semmibõl szerzett vezetést a United ellenfele, mint ebben a szezonban már oly sokszor.

 

Walters egész félidei ámokfutása a 40. percben újabb sérülést eredményezett, Jonesszal fejelt össze a szélsõ, Philt pedig hordágyon kellett levinni.

 

Danny Welbeck állt be helyette, ami azt eredményezte, hogy Carrick került vissza a védelembe, Rooney visszalépett a középpálya közepére.

 

A második félidõt nagyszerûen kezdte a Moyes-csapat, Juan Mata passza után van Persie vágta a hosszúba a labdát, kiegyenlítve az állást. De nem tartott sokáig az öröm. Arnautovic óriási luftot rúgott a manchesteri tizenhatos elõterében, a labda így jutott Adam elé, a középpályás pedig 23 méterrõl hatalmas gólt varrt a bal felsõbe. David de Geának esélye sem volt védeni, az viszont jó kérdés, a középpálya merre járt.

 

Ha nem 2014-et írnánk, talán azt gondolhatta volna mindenki, itt még fordíthatunk. Azonban amikor egy csapat játékosai széllel szemben is inkább ívelgetnek ahelyett, hogy laposan játszanának, ráadásul a Stoke ellen, úgy elég nehéz gólokat szerezni. Nem is sikerült, igazán komoly lehetõség sem sok alakult ki.

 

Sõt, a hazaiak nem egyszer nagyszerû kontrákat vezetve talán még közelebb is voltak a gólhoz, mint ellenfelük.

 

A Unitednél talán csak Rooney szabadrúgását érdemes megemlíteni, amit Begovic a kapufára tolt, a kipattanót azonban sem Welbeck, sem Cleverley nem tudta kapuba juttatni. 

 

Sok pozitívum errõl a meccsrõl nem mondható el, újabb vereség mellett friss sérülések, ráadásul támadásban egyelõre a Mata-Rooney-RVP trió nem igazán mozgott jól, bár tény, sok idejük nem is volt összeszokni és kényszerû megoldások után a meccs nagy részén Rooney kénytelen volt középpályást játszani. Rengeteg technikai hiba jellemezte a United játékosait, akik a betömörülõ Stoke-ot képtelenek voltak feltörni. 

 

 

Premier League, 24. forduló

Stoke City 2-1 Manchester United

Britannia Stadium

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

Stoke: Begovic - Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters - Adam, Whelan(Palacios 83.) - Odemwingie, Walters(Ireland 60.), Arnautovic(Assaidi 72.) - Crouch

Nem használt cserék: Sörensen, Shotton, Muniesa, Guidetti

 

United: De Gea - Jones(Welbeck 45.), Smalling, Evans(Rafael 11.), Evra - Carrick, Cleverley - Mata, Rooney, Young - van Persie(Hernandez 78.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Fletcher, Valencia, Januzaj

 

Gólszerzõ: Adam 38', 52' illetve van Persie 46'

 

Sárga lap: Walters, Cameron illetve Rooney, Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!