Visszaemlékezés Adnan elõzõ évére

Adnan Januzaj ma ünnepli 19. születésnapját, a United szurkolói azzal az ajándékkal kedveskedtek, hogy január hónap legjobbjává választották. Ez a cím azonban nem csak a januárban mutatott teljesítményének érdeme, hanem felnõttként megélt elsõ évének is.


Ebben a galériában Adnan elmúlt évét elevenítjük fel hónapról-hónapra, mely során kiderült, a United fiataljainak egyik legfényesebb ékköve õ.

 

2013. február: a hónap második napján Adnan megszerezte elsõ gólját a United U21-es csapatában, három nappal 18. születésnapja elõtt a southampton kapujába talált be. Az ezt követõ nyolc napban még kétszer volt eredményes az Oldham ellen 7-0-ra megnyert Manchester Senior Cup meccsen, valamint egy gólpasszt osztott ki az Arsenal elleni 2-2 során.

 

2013. március: annak ellenére, hogy jogosult lenne az U18-as szereplésre, Adnan rendszeres tagja az U21-es csapatnak és különbözõ támadó pozíciókhoz alkalmazkodott: egyedüli csatár, szélsõ és 10-es poszt. Formája nem maradt észrevétlen. "Adnan egy csodálatosan kiegyensúlyozott játékos" - mondta róla Sir Alex Ferguson. "Tizennyolc éves és még mindig növésben van, de nagyon jó az egyensúlya, remekül iramodik meg és nagyon technikás játékos."

 

2013. április: Januzaj immár szerves részét képezte Warren Joyce trófeákat ûzõ U21-es csapatának, a hónap második felében pedig megkapta a 44-es mezt, a felnõtt csapatban történõ bemutatkozása egyre közelebbinek tûnt.

 

2013. május: ebben a hónapban hat nap alatt Adnan elnyerte a Denzil Haroun Reserve Player of the Year díjat, ugyanis a szurkolók õt válaszották meg a szezon legjobb tartalékjátékosának, majd Sir Alex Ferguson utolsó mérkõzésén a kispadon ülhetett a WBA elleni 5-5-ön, végül pedig bajnoki címhez segítette az U21-eseket. Bár bemutatkozása még váratott magára az elsõ csapatnál, kezdett kirajzolódni az elõtte álló út sziluettje.

 

 

 

 

2013. július: David Moyes, a United új menedzsere a felkészülési túra 19-es keretébe nevezte Januzajt, aki el is utazott a csapattal Bangkokba. Hatszor lépett pályára a világjáró túra alatt, ebbõl háromszor kezdõként és a Kitchee FC ellen gólt is szerzett.

 

 

 

 

 

 

2013. augusztus: miután lenyûgözõen szerepelt a túrán, Moyes-tól megkapta a lehetõséget, hogy tétmeccsen is bemutatkozhasson, ugyanis pályára lépett a Wigan elleni Community Shielden, ráadásul elsõ meccsén máris trófeával gazdagodott - nem is akárhol, a Wembley-ben.

 

 

2013. szeptember: Moyes úgy döntött, nem szerepelteti Adnant a kemény szezonrajtot magába foglaló meccseken, ám az idény második hónapja így is meghozta a bajnoki debütálást számára - csereként remekül teljesített a Crystal Palace ellen, amely után a Liverpool elleni Capital One Cup mérkõzésen is szerephez jutott, valamint ismét pályára léphetett a Premier League-ben, ezúttal a West Brom ellen.

 

 

2013. október: Januzaj a semmibõl hirtelen elõtérbe került, hiszen meglepetésre kezdõként kapott szerepet a Sunderland elleni bajnokin. Két csodálatos góljával a meccs legjobbja lett, csapata hátrányból felállva 2-1-re nyert és azonnal mindenki Adnan Januzajról beszélt. Második gólja, melyet ballal lõtt el egybõl, a hónap legszebb találata lett a klub hivatalos oldalán és a hónap legjobbjának is megválaszották. Erõfeszítéseit új, öt évre szóló szerzõdéssel jutalmazták. "Õ egy kiemelkedõ tehetség" - lelkendezett Moyes, míg Januzaj így nyilatkozott: "Nagy izgalom aláírni a Unitedhez. Nagyszerû volt ez a szezon eddig - mint egy álom."

 

 

 

 

2013. november: kezdetben nem kapott helyet a United A-listáján, melyet a Bajnokok Ligájára kellett megnevezni, csupán a B-listán szerepelt (ahova a klub utánpótlásából kerülhetnek játékosok). Elutazott a klubbal Baszkföldre, de nem szerepelt a Real Sociedad ellen. Azonban a Fulham és a Cardiff ellen remekelt - elõbb mérkõzésen õ adta a gólpasszt Robin van Persie-nek a 3-1-es gyõzelem során.

 

 

 

2013. december: Januzaj bekerült a BBC Év Fiatal Sportszemélyisége díj szûkített listájára, egyedüli labdarúgóként a 10 jelölt között. Decemberben hétszer lépett pályára, a West Ham elleni 3-1-alatt gólt is szerzett.

 

 

 

2014. január: nehéz hónapot tudhatott maga mögött a klub, de Januzaj hét, igen ígéretes fellépésen volt túl az év elsõ hónapjában, elnyerve a szurkolók szavazatainak 75%-át, így második alkalommal lett hónap játékosa, megelõzve Danny Welbecket és Chris Smallingot.

 

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!