Manchester United 2-2 Fulham

Hátrányból felállt a United, ám az utolsó pillanatban csak a döntetlennel kellett beérnie.


Hatalmas mezõnyfölényben volt a United az elsõ negyedórában, de csak kisebb helyzeteket tudott kialakítani. A Fulham saját térfelérõl sem volt képes kijönni.

 

Mégis, ahogy az mostanában szokás, a semmibõl kapott gólt a manchesteri gárda. Nemanja Vidic kimozdult az emberével, a védelem mögé Sidwell futott be - akit Wayne Rooney egy darabig követett, majd nem vette át tõle Darren Fletcher - és remek labdát kapott Holtby-tól, a középpályás pedig ajtó-ablak helyzetben nem is hibázott.

 

Újból hátrányból kellett játszani a Unitednek egy olyan csapat ellen, amely az elõny tudatában foggal-körömmel próbálta megvédeni elõnyét.

 

Leginkább szélrõl beívelt labdákkal próbálkozott a hazai gárda és két perccel a bekapott gól után hatalmas lehetõség adódott az egyenlítésre, de Rafael beadását Robin van Persie két méterrõl az égbe bombázta.

 

A 27. percben Juan Mata ívelését Ashley Young fejelte kapura, Stekelenburg védett, majd két percre rá Michael Carrick 25 méterrõl küldött egy lövést kapura, de a labda elkerülte azt.

 

Fletcher beadását van Persie bólintotta kapura, de a védõk mentettek, majd egy szöglet után a Fulham kontrázott, Rooney lemaradt Richardsonról, aki Tankovictól kapott labdát, az egykori United játékos azonban hatalmas helyzetbõl csúnyán kapu fölé tüzelt.

 

Alig öt perc volt hátra a félidõbõl, Carrick szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, egy csel után lõtt, a vendégek kapusa védett, a kipattanót van Persie küldte kapura, de a védelem ismét a helyén volt és szögletre mentett. A pontrúgást Mata ívelte Vidic fejére, de Stekelenburg biztosan fogta a játékszert.

 

A félidõ utolsó pillanataiban újra kontrázott a Fulham, Vidic nagyon lemaradt Richardsonról, Rooney azonban ezúttal követte emberét és remekül mentett Holtby elõl.

 

Fordulás után továbbra is az volt a pályán, mint szünet elõtt. A United próbált egyenlíteni, a vendégek hõsiesen védekeztek. Még nagyobb labdabirtoklással játszottak a hazaiak, mint az elsõ játékrészben, de sokáig képtelenek voltak feltörni a betonfalat, amit a londoniak kapujuk elé építettek.

 

Az 50. percben végre egy lendületes, szép támadást láthattunk, Mata ívelt elõre Youngnak, aki a mögötte felfutó van Persie-t szöktette, a holland lapos beadásáról azonban Rooney lemaradt. Nem sokkal késõbb Evra beadását Stekelenburg ütötte ki röviden, Mata Rooney-hoz játszott, aki kapura fordulva lõtt, a holland kapus azonban óriásit mentett.

 

Az 58. percben járt a találkozó, amikor van Persie mellett Burn kézzel ért labdába, azonban nem hogy büntetõ, még szöglet sem járt ezért a Unitednek érthetetlen módon.

 

David Moyes cserére szánta el magát, Fletcher helyett Adnan Januzaj állt be, aki így a jobb szélre lépett, Rooney visszajött a középpályára, Mata pedig a csatár mögé került. Ezzel a húzással sokkal jobban mozgott a csapat. Szinte azonnal remek íveléssel találta meg Januzaj Youngot, aki a hosszúról kapu elé bólintott, Rooney elpöckölte a labdát egy védõ mellett, Stekelenburg azonban védett.

 

A 68. percben kihasználta maradék két cseréjét is a United menedzsere, beküldte Antonio Valenciát és Javier Hernandezt, lehozta a pályáról Youngot és Rafaelt, utóbbi pocsék beadásairól vétette magát észre ezen a meccsen.

 

Már csak 12 perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Evra beadását Mata lõtte kapura, a kapus hárított, de a kipattanót Rooney összeszedte és spanyol csapattársához tálalt, aki RVP-t találta meg, a holland csatár pedig közelrõl nem hibázott, 1-1!

 

 

A bekapott gól okozta rövidzárlatot gyorsan kihasználta a Manchester, a 80. percben Januzaj beadását Richardson röviden fejelte ki, Carrick 20 méterrõl tüzelt, lövése kissé megpattant a blokkolni akaró Parker lábán és így jutott a kapu jobb oldalába. Két perc alatt fordított a United.

 

 

A hátrány miatt feljebb lépett a Fulham, de így is komolyabb helyzeti voltak a hazaiaknak, Januzaj és Hernandez elõtt is helyzet adódott, de míg a belga próbálkozását épp a mexikói csapattárs blokkolta - pedig kapura ment a lövés - addig Chicharito helyzete után a játékszer kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Sõt, a 93. percben elõbb egy remek kontra végén Mata lõtt centikkel a bal kapufa mellé, majd egy eladott labdát van Persie emelt kapura, de tévedett egy keveset.

 

Aztán az utolsó percben jött az, ami ebben a szezonban már nem egyszer kisértett. Sidwell mintha kézzel sodorta volna el a labdát Carrick mellett, majd Richardson kapott labdát, akirõl Smalling botrányos módon maradt le, Kieran lövését még nagy bravúrral hárította David de Gea, de a kipattanóra Bent ért oda és közelrõl bólintott a kapuba. Sokkoló az ilyen, fõleg azok után, hogy már korábban lenyilatkozta nem egy manchesteri, hogy egygólos elõnynél meg kell szerezni a döntõ találatot.

 

Mindkét csapat nagyot harcolt, a hazaiak elképesztõ mennyiségû helyzetet alakítottak ki, de ismét, egyéni hibákból adódóan pontokat hullajtottak.

 

 

Premier League, 25. forduló

Manchester United 2-2 Fulham

Old Trafford, 74966 nézõ

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Rafael(Valencia 68.), Smalling, Vidic, Evra - Carrick, Fletcher(Januzaj 62.) - Mata, Rooney, Young(Hernandez 68.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Giggs, Kagawa

 

Fulham: Stekelenburg - Riether, Heitinga, Burn, Riise - Tunnicliffe(Parker 65.), Kvist(Cole 80.), Sidwell, Richardson - Holtby - Tankovic(Bent 46.)

Nem használt cserék: Stockdale, Hangeland, Duff, Kacaniklic

 

Gólszerzõ: van Persie 78', Carrick 80' illetve Sidwell 19', Bent 94'

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!