Pocsék teljesítmény ellenére is nõtt a klub profitja

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward elismerte, a csapat pályán nyújtott teljesítménye alaposan elmaradt idén a várttól, bár pályán kívül tevékenységeik eredményei továbbra is növekedési pályát futnak be.


A Manchester United a 2013. december 31-ével bezáruló negyedévben 19.8 millió fontos adózás elõtti profitról számolt be - 2012. hasonló periódusához képest ez 800 ezer fontos emelkedés - míg a kereskedelmi bevételek az Old Traffordon 18.8 százalékos növekedéssel 42.3 millió fontos szintet értek el.

 

A klub bevételei tovább növekedtek hat új szponzori megállapodás bejelentésével, és ugyanezen idõszak során 18.7 százalékos növekedést bemutatva 46.9 millió fontot kasszíroztak a közvetítési jogokból származó bevételekbõl.

 

Ezzel szemben a bajnoki címvédõ klub csak hetedik a Premier Leagueben és jelenleg kilenc pontos hátránnyal rendelkezik a Bajnokok Ligája indulást érõ 4. helytõl - Woodward pedig elismerte, hogy David Moyes elsõ szezonjában nem a tervek szerint alakultak a dolgok.

 

"A jelenlegi bajnoki helyezésünk, amelyet a csapattól egészen a menedzserig mindenki csalódásként tart számon, ellenére ismételten sikerült rekordmennyiségû negyedéves bevételre szert tennünk, nagyban köszönhetõen kereskedelmi és közvetítési jogokból származó tevékenységeinknek" - kezdte.

 

"Továbbra is azon leszünk, hogy minden lehetõséget megragadjunk kereskedelmi bevételeink növelésére, a futball népszerûségének további növekedésével pedig a közvetítési jogokban rejlõ potenciál kiaknázása is fontos helyen áll számunkra, mert ezek mind stabilitást nyújthatnak a jövõre nézve, növelve ezzel üzleti erõnket."

 

"Emellett megelégedéssel tölthet el bennünket, hogy Juan Mata személyében egy világklasszissal bõvülhetett keretünk, aki már szinte azonnal letette névjegyét a csapatban."

 

 

Ed Woodward a sokakat érdeklõ nyári átigazolásokról, és a David Moyesnak nyújtandó pénzügyi támogatásról is szót ejtett.

 

"Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a keret megerõsítésén fáradozunk" - tette hozzá.

 

"Úgy kalkulálunk, hogy néhány játékost eladunk a nyár folyamán. Nem szükségszerû az, hogy több tucat játékos távozzon tõlünk, de nem félünk majd úgy a piacra lépni, mint amit nem igazán láthattak ettõl a klubtól az elmúlt évek során."

 

"Történelmi visszatekintés alapján elmondhatjuk, hogy egy évben három eladásunk és vételünk szokot lenni, de idén fenn áll a lehetõsége, hogy ennél több lesz. A piac alakulása is sok mindent elõidézhet a mi cselekedeteinkben."

 

A United idei pocsék formájának elismerése mellett Woodward elmondta, üzletileg "nincs széleskörû hatással a csapat jelenlegi pályán nyújtott teljesítménye".

 

És bár azt egyáltalán nem vette fontolóra, hogy milyen hatással lenne a csapatra az, ha a rosszabb teljesítmény miatt hosszabb távon nem tudnának harcban lenni a legmagasabb szinteken a végsõ gyõzelemért, Woodward úgy érzi, hogy a Manchester United esetében hosszú sikertelen idõszaknak kellene beállnia ahhoz, hogy a világméretû szurkolótábora méretében csökkenés álljon be.

 

 

"Hosszú idõbe telt, míg sikerült ilyen méretû szurkolótábort felépítenünk. Éppen ebbõl fakadólag ez még sokáig meg fog maradni."

 

"Néhány versenytársunk már hosszú ideje nem tudott bajnokságot nyerni, mégis rengeteg mezt adnak el világszerte - az egyikük most is ezen az úton jár."

 

A stáb költségek 51.6 millió fontot tettek ki, amely 16.7 százalékos emelkedést jelent, leginkább az új játékosok szerzõdtetésének, és az újratárgyalt szerzõdések meghosszabbításának köszönhetõen.

 

Mivel Mata leigazolása nem ebbe a periódusba esett, ezért elmondható, hogy az elmúlt 12 hónap legfõbb igazolása Marouane Fellaini volt 27.5 millió fontért, aki az Evertontól érkezett a nyári átigazolási idõszak utolsó napján, illetve Wilfried Zaha, aki még 2013. januárjában szerzõdött az Old Traffordra a Crystal Palacetól, de azonnal visszakerült kölcsönbe a Sasokhoz, majd idén télen a Cardiff Cityhez került kölcsönbe, hogy bizonyíthasson David Moyesnak.

 

A klub összadóssága 2.7 százalékkal 356.6 millió fontra csökkent, bár a United további 72 millió fonttal rendelkezik bankszámláján, amely kapcsán a szurkolók arra számítanak, hogy látva a csapat idei szereplését, David Moyes a csapat megerõsítésére költheti.

 

Ahogy arra számítani lehetett, a jelenleg is folyó tárgyalások miatt nem ejtettek említést a csapat új mezszerzõdésérõl. A Nikeval kötött jelenlegi szerzõdés a következõ szezon végén lejár, és olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy az Adidas, a Puma és a Warrior is hatalmas összegû ajánlatot fontolgat, hogy az õ általuk készített mezben játszhasson a földkerekség egyik legismertebb futballcsapata.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!