Carrick: A középpálya volt a kulcs

Michael Carrick megvédte középpályás társait és elmagyarázta, miért volt fontos az összetartásuk a fontos pont megszerzéséhez.


A United középpályája számos kritikát kapott az utóbbi hetek során azt követõen, hogy 2014-ben több kiábrándító eredményt mutatott fel a csapat, többek között a vasárnapi, Fulham elleni 2-2-es döntetlent is ide lehet sorolni.

 

A Vörös Ördögök az Emirates Stadiumba utaztak, remélve, hogy sikerül javítaniuk a hétvégi teljesítményt követõen és bár a gyõzelem nem volt kézzel fogható, David Moyes csapata szilárd teljesítményt nyújtott.

 

"Mindig kritizálnak minket, de megszoktuk már. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk. Nem csak a középpályán, de egy egységként" - mondta Carrick az MUTV-nek a lefújást követõen.

 

"Elölrõl Robin [van Persie] és Wayne [Rooney] jó pozíciókat vett fel, segítve ezzel minket, mi pedig a középpályáról segítettük a védelmet. Nem engedtünk sok területet a tizenhatosunk elõtt nekik, így nem hoztak létre sok helyzetet."

 

"A végéhez közeledve látni lehetett, hogy a szurkolók egyre csalódottabbak és azt gondoltam, megcsíphetnénk egy gólt, fantasztikus estét teremtve."

 

"Eléggé örülünk, de azzal a néhány helyzettel, amink volt, úgy éreztem, egy gólt összehozhattunk volna. De elismerés a kapusuknak, volt pár remek védése Robin lehetõségeinél."

 

"Jó volt a teljesítmény. Csapatként nagyon erõsnek tûntünk és jól védekeztünk, figyelembe véve, mennyi lehetõsége volt az Arsenalnak. Általános teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, de jó lett volna megcsípni a három pontot."

 

 

Esélye is volt erre a Unitednek, amikor a 79. percben van Persie fejesét végül a lécre tolta Wojciech Szczesny.

 

"Fantasztikus labdát adott Wazza, Robin kapura fejelte, de a kapusuk nagyszerûen mentett. Máskor ez biztos gól lett volna. Általánosságban elégedettek lehetünk azzal, ahogy alakult a meccs. Kicsit többet reméltünk, mert gyõzelemben bíztunk. De megmutattuk, nem vagyunk mi olyan rossz csapat - már csak újra úgy kell játszani, mint korábban és jön a gyõzelem."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!