Kapitányjelöltek

A Manchester United csapatkapitányi karszalagját csak egy kiváló játékos, egy nagy karakter viselheti.


Idén nyáron a United egyik legnagyobb karaktere búcsúzik a klubtól Nemanja Vidic személyében. Felmerül hát a kérdés, vajon kit illethet a megtiszteltetés, hogy a Vörös Ördögöket méltó módon vezesse a harcmezõn.

 
Míg Patrice Evra és Rio Ferdinand egyaránt helyettesítették már Vidát az elmúlt években, hosszútávú jelöltként már nem számolhat velük David Moyes. A skót tréner a napokban elmondta, hogy a Manchester United csapatkapitányi posztjára csak alapos és körültekintõ átgondolást követõen választják ki a megfelelõ személyt.
 
"Biztosnak kell lennünk abban, hogy aki átveszi Nemanja helyét tisztában van azzal, milyen felelõsséget vállal magára. Van jó néhány nagy karakter az öltözõben, akik számításba jöhetnek, de nekünk alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy ki lehet hosszútávon a legalkalmasabb erre a feladatra."
 
Nézzük a jelölteket!
 
David De Gea: A 23 éves spanyol mára igen tapasztalt kapussá nõtte ki magát a Vörös Ördögök csapatában. Az egyik fontos érv mellette, hogy az 1-es számot viseli. Bátorságáról és kitartásáról nagy bizonyságot tett, amikor a kezdeti nehézségeket háta mögött hagyva méltó utódjává vált Edwin van der Sar-nak.
 
Jonny Evans: A United akadémiájáról az elsõ csapatba küzdötte fel magát, így vitathatatlanul az egyik tökéletes jelölt, aki kétségkívül élvezné a kihívást. Az észak-ír játékos kiemelkedõ teljesítménnyel helyettesítette az elmúlt szezonban Vidicet és Ferdinandot, amikor is Sir Alex Ferguson meglebbentette, hogy a védõ egy szép napon méltó lehet a United csapatkapitányi karszalagjára. 
 
 
Phil Jones: Akit hasonlítottak már Duncan Edwardstól Franco Baresi-ig a labdarúgás sokoldalú, keményen robotoló nagyjai közé, igazi karakterként nagy hatással lehet társaira. "Képes következetesen, jól játszani, nagy egyéniség. Talán õ lehet a United következõ kapitánya" - mondta Phil Neville.
 
Darren Fletcher: A 30 esztendõs tapasztalt skót középpályás pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy jó kapitány lehessen. Eredményei, kitartása, sikerei és intelligenciája miatt tisztelik társai. Fletchnek feltett szándéka, hogy bepótolja a betegsége miatt elvesztegetett két évet, és minél nagyobb hasznára legyen a jövõben klubjának. Moyes pedig bízik benne - vajon rá tudja venni, hogy õ legyen a kapitány?
 
Wayne Rooney: A Vörös Ördögök talizmánja, aki már hosszú évek óta nagy erõt és bátorságot visz csapata játékába. Õ is viselte már a karszalagot, és Moyes is bízik vezetõi képességeiben. "Azt hiszem, Wayne mindig is érzett ambíciót a kapitányi posztra, és képesnek is tartom rá, hogy ellássa ezt a feladatot. Õ egy ösztönös játékos, és példás ahogyan küzd a pályán. A jövõben jó csapatkapitány lehetne belõle" - monda a skót tréner.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!