Fel kell állniuk a fiataloknak

Paul McGuinness, a United akadémiai csapatának vezetõje szerint játékosainak túl kell tenniük magukat a Huddersfield Towntól elszenvedett vereségen.


A Vörös Ördögök pénteken 2-1-es vereséget szenvedtek a John Smith Stadiumban, ahol James Wilson tudott csak betalálni manchesteri részrõl. A találkozót követõen McGuinness ismét azon aggodalmának adott hangot, hogy U18-as szinten kevés színvonalas párharcot játszhat a csapat, ám hozzátette, az ilyen eredmény is a tizenévesek oktatásának részét képezi.

 

"Tanulni kell ezekbõl a dolgokból" - mondta Paul az MUTV-nek. "Jó lecke lehet ez. Néha a legfájdalmasabb leckékbõl lehet a legtöbbet tanulni és ezek segítenek a pályafutásod jövõjére nézve."

 

"Nagyon csalódottak vagyunk, de ez a Huddersfield otthon mindenkinek kemény ellenfél lenne, hiszen egy remek csapatot alkotnak. A zokni is lekopott a lábukról, annyit dolgoztak és ezért megérdemlik a továbbjutást. Egy-két dolog alakulhatott volna úgy, ahogy mi szerettük volna, de ilyen egy kupameccs."

 

"Ahogy korábban mondtam, nem elég jó az, hogy csak ilyen Ifjúsági FA-kupa mérkõzésekkel tudunk ilyen fajta tapasztalatot adni a fiataloknak. Többre van szükségünk hasonló találkozókból, hogy ilyen helyzetekbe kerüljenek a játékosaink, ezáltal könnyebben tudják kezelni azokat. Ez az, amit meg kell tennünk."

 

 

McGuinness arról is beszámolt, hogy a csapatkapitánya, James Wilson még mindig rosszul érezte magát, nem gyógyult meg betegségébõl, mégis a meccs legszebb pillanatai közül számos a neve mellé írható.

 

"Wilson sem a találkozón, sem elõtte nem érezte jól magát. Ez is egy olyan dolog volt, ami ellenünk játszott."

 

"Volt esélyünk [hogy másodszor is egyenlítsen a csapat] Wilson révén, de több támogatást kellett volna kapnia a többiektõl. Nem dolgoztattuk meg eléggé a kapusukat és senki nem dolgozott igen keményen azért, hogy a védõk mögé kerüljünk. Ezért estünk ki és jutott tovább az ellenfél."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!