Evra: Jól elvégeztük a feladatot

Patrice Evra boldogan dicsérte csapattársait azt követõen, hogy a Manchester United nehezen kicsikart, 2-0-s gyõzelmet aratott a Crystal Palace otthonában.


A francia válogatott játékos mindkét gólból kivette részét, hiszen megindulása után ellene szabálytalankodott Marouane Chamakh, amiért büntetõhöz jutott a United. Miután Robin van Persie higgadtan értékesítette a tizenegyest, hat percre rá Evra, alapvonalról középre tett labdáját vágta a felsõ sarokba Wayne Rooney, megduplázva az elõnyt. Ráadásul védekezésével a francia hozzásegítette csapatát ahhoz, hogy sorozatban második meccsükön ne kapjanak gólt.

 

"Elvégeztük a munkát" - mondta Evra az MUTV-nek. "Nagyon fontos volt ez, mert volt néhány rossz eredményünk és ma nem engedhettünk meg újabb vereséget. Úgy gondolom, erõs Manchester Unitedet láttunk, magabiztosan járattuk a labdát, elégedett vagyok a srácokkal."

 

A Sky Sports szerint Patrice Evra érdemelte meg a találkozó legjobbja címet, míg a klub honlapján Rooney kapta meg ezt az elismerést a szurkolóktól, ám a bal bekk leginkább arra fókuszál, hogy segítse csapatát, az egyéni címek mellékesek számára.

 

"Boldog vagyok, hogy segítem a csapatot, de a legfontosabb a csapat teljesítménye. Nem számít az sem, ha én vagyok a mérkõzés legjobbja. Én csak boldog vagyok a három pont miatt, mert ami a lényeg számomra az az, hogy a Man United gyõzzön, ne Patrice Evra legyen a találkozó legjobbja."

 

 

Rooney csodás gólja is elismerést váltott ki a 32 éves védõbõl, aki örül annak, hogy a csatár meghosszabbította szerzõdését.

 

"Micsoda nagyszerû befejezés volt, nem volt könnyen megszelídíthetõ a beadásom, de nagyszerû lövés volt" - folytatta Evra. "Megérdemel egy nagy szerzõdést. Örülök neki, mert keményen dolgozik és ez jó jel a szurkolók és mindenki más számára a Manchester United jövõjérõl. Igazán elégedett vagyok Wazzával, megérdemli."

 

A Palace elleni gyõzelem során együtt szerepelt a védelem közepén a Nemanja Vidic-Rio Ferdinand páros, elsõ alkalommal azóta, hogy november 5-én a Real Sociedad ellen pályán voltak. Evra szerint tapasztalatuk nagyon kellett a dél-londoni mérkõzésre.

 

"Nagyon jó, hogy visszatértek, nagyon erõsnek tûntek ma este. Rengeteg tapasztalatunk volt és amikor Rio pályára lépett az Arsenal ellen, fantasztikus volt. Ma este is lehetett látni, Rio és Vida jó formában van, amivel szilárdan állhatunk hátul és újabb, kapott gól nélküli meccset hozhatunk le. De ne feledjük, Chris Smalling is képes ott játszani, Phil Jones és Jonny Evans pedig visszatérhetnek sérülésbõl. Remek belsõ védõink vannak, ami fontos a csapat számára."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!