Moyes célja az európai kupasiker

David Moyes elmondása szerint a Manchester United játékosai minden tõlük telhetõt megfognak tenni azért, hogy megnyerjék ebben a szezonban a Bajnokok Ligáját, de a menedzser mindenkit óva int, hogy lenézzék keddi ellenfelüket, az Olympiacost.


A Vörös Ördögök a megszerezhetõ 18-ból 14 pontjuknak köszönhetõen könnyedén jutottak tovább a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébõl - alaposan megelõzve a Bayer Leverkusen, a Shakhtar Donetsk és a Real Sociedad gárdáit - és ezzel együtt biztosították helyüket a legjobb 16 csapat között, ahol az elõzõ szezon görög bajnokcsapata vár rájuk.

 

Míg David Moyes felismerte, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, ha szeretnék magukat elverekedni a lisszaboni döntõig, szerinte a Manchester United európai hadszíntéren nyújtott korábbi teljesítményének köszönhetõ renoméja mindenképpen esélyessé teszi õket a végsõ siker elérésére.

 

"Mindenki nyerni akar, és mi is azon leszünk, hogy ez sikerüljön számunkra" - kezdte a skót menedzser.

 

"Soha nem mondtam azt, hogy biztosan ott leszünk, de az biztos, hogy megfogunk tenni mindent érte. A csapatok nem akarnak a Manchester United ellen játszani. Ez a klub pontosan tudja, hogy mi kell a végsõ sikerhez, ugyanis már többször a csúcsra értek korábban. Remélem, hogy képesek leszünk elég jól játszani ahhoz a nyolcaddöntõben, aztán majd meglátjuk mi következik."

 

 

Az Olympiacos együttese immáron egykori gólkirálya, a januárban a Fulhamhez igazolt Konstantinos Mitroglou nélkül lesz kénytelen szembe nézni a Uniteddel. Bár ez az átigazolás nyilván a görögök gyengülését is jelenti, de egyben problémát is rejt magában a felkészülés kapcsán.

 

"Nagyon jó csapat, akik remek mérleggel rendelkeznek. Kétség kívül a legjobb csapatról beszélünk Görögországban. Emellett rengeteg görög válogatott játékosuk van, akik a nyáron majd a világbajnokságon is bizonyíthatnak, úgyhogy kemény mérkõzés elébe nézünk" - tette hozzá Moyes.

 

"Mitroglou egy nagyon gólerõs játékosuk volt, aki kulcsembere volt a csapatuknak. Hogy ez meggyengítette-e õket? Szerintem õk inkább a csapatukban tudnák, mint sem, de valószínûleg úgy érezték, hogy annyira jó ajánlatot kaptak, amit el kellett fogadniuk. Azóta két-három játékossal erõsítettek, és nem vagyok egészen biztos, hogy ki fog majd játszani ellenünk, és ki nem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!