Olympiacos 2-0 Manchester United

Botrányos mentalitással pályára lépõ játékosokkal a United megérdemelt vereséget szenvedett és nehéz helyzetbe került.


Óriási hangulatban játszhattak a csapatok, ami a meccs elején mindenképp a hazaiakat tüzelte fel és az elsõ 10 percben õk voltak mezõnyfölényben. 

 

A 8. percben Chris Smalling vesztett labdát, Dominguez iramodott meg, átfutott a középpályán, ám Nemanja Vidic az utolsó pillanatban elképesztõen blokkolt.

 

Tíz percnyi játék után a United kezdte egyre többet járatni a labdát, de játékukban nem sok átütõerõ volt, a játékosok ráadásul még csúszkáltak is. 

 

Az elsõ vendég lövésre 17 percet kellett várni, ekkor egy szögletet követõen Tom Cleverley próbálkozott, de nem talált kaput.

 

Nem úgy a túloldalon Maniatis, aki azonban gyengécske lövéssel könnyû feladat elé állította David de Geát.

 

A 26. percben Perez ment el könnyedén Smalling mellett, de 17 méterrõl leadott lövése a kapu mellett hagyta el a pályát. 

 

Ugorhattunk 12 percet az idõben, mert mezõnyjátékon kívül nem sok említésre méltó történt egészen a 38. percig, amikor a United ebben a szezonban sokadjára egy gyenge lövés után kapott gólt. Maniatis kísérlete volt vérszegény, de Dominguez még beleért, így a bal sarok felé mozduló de Gea már nem ért vissza, a labda pedig a kapuban kötött ki, 1-0 a hazaiaknak.

 

A Unitednek egy kisebb helyzete adódott a szünetig, hogy esetleg egyenlítsen, de Wayne Rooney baloldali szabadrúgását egy védõ végül szögletre mentette.

 

Fordulás után semmi nem változott, legalábbis 10 percig nem, ugyanis akkor már 2-0-ra vezettek a hazaiak. Campbell könnyedén etette meg Carricket, Ferdinand ki se lépett a támadóra, aki talán élete gólját tekerte a jobb alsóba.

 

David Moyes cserélt, Valencia és Cleverley helyett pályára léphetett Shinji Kagawa és Danny Welbeck, azonban ezt követõen sem lett jobb a United. Sõt Olaitan került lövõhelyzetbe, de nem talált a kapu bal felsõ sarkába.

 

Tíz perc volt hátra, amikor végre kezdett kicsit támadni a manchesteri alakulat. Young - talán az egyetlen, akin látszott az akarás - beadását Roberto kapus remek kivetõdéssel ütötte el van Persie elõl.

 

Két perccel késõbb Smalling beadását a holland csatár levette, egyet tolt rajta, majd hatalmas helyzetben a kapu fölé bombázott. Pedig fontos gól lett volna a továbbjutás szempontjából...

 

A manchesteriekben semmi tûz nem égett, számos pocsék teljesítményû játékos volt fent a pályán, így nehéz lesz a továbbjutás kiharcolása.

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntõ, elsõ mérkõzés

Olympiacos 2-0 Manchester United

Karaiskakis Stadium

 

Olympiacos: Roberto - Salino, Manolas, Marcano, Holebas - N’Dinga, Maniatis - Campbell(Fuster 67.), Domínguez(Machado 76.), Peréz(Valdez 86.) - Olaitan

Nem használt cserék: Megyeri, Papadopoulos, Bong, Samaris

 

United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick, Cleverley(Kagawa 61.) - Valencia(Welbeck 61.), Rooney, Young - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Büttner, Giggs, Fellaini, Hernandez

 

Gólszerzõ: Dominguez 38', Campbell 55'

 

Sárga lap: Evra, Ferdinand


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!