Manchester United 3-0 Olympiacos

Hatalmas küzdéssel a United Robin van Persie mesterhármasával nyert és továbbjutott.


Elképesztõ hangulat mellett óriási iramban indult a találkozó, a United semmit nem akart a véletlenre bízni, de nagyon figyelniük kellett hátul, mert a görögök 1-2 kontra után nagy helyzeteket alakítottak ki.

 

Már a 4. percben, egy baloldali beadást követõen nagyot kellett mentenie Phil Jonesnak. A következõ percben Ryan Giggs indította Danny Welbecket, aki ellen szabálytalankodnak. A szabadrúgást Wayne Rooney lõtte kapura, Roberto kiöklözte a labdát.

 

Antonio Valencia ápolása következett, aki összefejelt Campbellel, az equadori bal szeme csúnyán feldagadt, sokat biztosan nem látott vele.

 

A 11. percben Rooney labdaszerzése után jobbról lõtt középre, van Persie elõl a védõ menteni tudott.

 

Az elsõ negyedóra végén hatalmas helyzetbe kerültek a vendégek, Campbell csúnyán elment Jones mellett, remekül passzolt Perezhez, a középpályás azonban csúnyán kapu fölé lõtt.

 

A 18. percben Giggs zseniális labdát varázsolt Rooney fejére, a csatár fejese azonban a kapufáról visszapattant, a védelem pedig menteni tudott. Öt perccel késõbb Giggs újabb csodálatos passzt adott, ezúttal van Persie-nek, akit Holebas feldöntött, a játékvezetõ büntetõt ítélt. Robin állt a labda mögé és nagy erõvel bevágta a hálóba azt. 1-0 a Unitednek!

 

Újabb pillanat következett, amikor az Olympiacos megmutatta, számolni kell vele, egy szöglet után Michael Carricknek kellett kivágnia a labdát a gólvonal elõl.

 

Harmincöt perc telt el, mikor RvP szögletét Patrice Evra fejelte meg, Roberto azonban óriási hárítással védte a felsõ sarokba tartó játékszert.

 

Alig volt hátra az elsõ félidõbõl öt perc, a görögök egyenlítési lehetõséghez jutottak. Balról jött be a labda, Fuster kiválóan fejelt, David de Gea azonban valami emberfeletti módon hárított, a kipattanót Dominguez küldte azonnal kapura, de Gea azoban talán az elõzõnél is nagyobbat hárított. Nagyon kellett ez a két védés, akárcsak a 45. perc eseménye, amikor Rooney a tizenhatos szélérõl van Persie-t hozta helyzetbe, aki nem hibázott és megduplázta csapata elõnyét, és a szünet elõtt már a hátrányt is ledolgozta David Moyes csapata.

 

 

Fordulást követõen nem kellett sokáig várni, hogy a manchesteriek továbbjutást érõ pozícióba kerüljenek, ugyanis az 50. percben Rooney zseniális labdakihozatala - 4 ellenfél között tartotta meg és hozta ki a labdát - és indítása Welbeck felé szabadrúgást ért, hiszen Danny-t csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani. Nagy készülõdés után van Persie 22 méterrõl a hosszúba tekert, mesterhármassal örvendeztetve minden United drukkert.

 

 

Várható volt, hogy a görögök megpróbálnak feljebb lépni és gólt szerezni, néhány pontrúgással el is jutottak a kapuig, de ezen kívül csak két olyan lehetõségük adódott, amikkel a Unitedre veszélyt jelentett.

 

A 66. percben Salino csapta be csúnyán Evrát, laposan belõtte a labdát a kapu elé, Fuster lövését azonban de Gea hárította, majd a 79. percben Dominguez éles szögbõl leadott próbálkozását védte a spanyol kapus.

 

Az angol bajnok próbálta õrízni az eredményt, ám így is esélye adódott az újabb gól megszerzésére, amikor a 84. percben egy, a kapus által kiöklözött labdát Darren Fletcher szedte össze az ellenfél tizenhatosának elõterén, egy cselt követõen az üresen álló Rooney-hoz passzolt, a csatár azonban 15 méterrõl bõ 2 méterrel kapu mellé tekert, pedig tisztán lõhetett.

 

Sajnos mint lenni szokott, egy csata áldozatokkal jár, ez most sem volt másképp, ugyanis van Persie-t hordágyon kellett levinni, minden bizonnyal több hetet ki kell hagynia, ami nagyon nem jön jól a csapatnak.

 

Összességében a Vörös Ördögök óriási küzdésüknek köszönhetõen megérdemelten nyertek és jutottak a legjobb nyolc közé, megajándékozva a szurkolókat egy újabb klasszikus párharccal.

 

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntõ visszavágó

Manchester United 3-0 Olympiacos, összesítésben 3-2

Old Trafford

 

United: De Gea - Rafael, Jones, Ferdinand, Evra - Carrick, Giggs -Valencia(Young 77.), Rooney, Welbeck(Fletcher 82.) - van Persie(Fellaini 90.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Januzaj, Kagawa, Hernandez

 

Olympiacos: Roberto - Maniatis, Holebas, Manolas, Marcano - Salino(Machado 74.), N’Dinga - Perez(Valdez 57.) Dominguez, Fuster(Vergos 82.) - Campbell 

Nem használt cserék: Samaris, Papadopoulos, Megyeri, Bong

 

Gólszerzõ: van Persie 23' (11-es), 45', 52'

 

Sárga lap: Carrick, Evra, Ferdinand illetve Manolas, Dominguez, Salino, Marcano

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!