Büttner: Wayne gólja nem volt véletlen

Alex Büttnert nem lepte meg Wayne Rooney csodálatos gólja, melyet szombaton a West Ham ellen szerzett és reméli, többször is pályán szerepelhet a 10-es játékossal.


Büttner csupán hetedik alkalommal volt kezdõ ebben a szezonban, mikor pályára léphetett a Kalapácsosok ellen, ráadásul szeptember óta elõször szerepelhetett bajnokin. Mivel a csapatban volt, közelrõl láthatta a csatár távolról elért találatát.

 

Ezt a gólt sokan David Beckham találatával hasonlították össze, melyet a középpályás a Selhurst Parkban szerzett még az 1996/97-es szezon nyitányán, Büttner pedig azt mondta, olyan dolog ez, amit Rooney rendszeresen tesz a kameráktól távol.

 

"Edzéseken sok ilyen gólt szerez" - mondta a holland védõ. "Hihetetlen gólokat szerez mindig, nem csak a meccseken. Mégis, annak ellenére, hogy tudod, képes erre, nem várod ezt, amit most láttunk. Zseniális és hihetetlen volt."

 

Büttner - aki valószínûleg kezdõjátékos lesz a Bayern München elleni BL-negyeddöntõn is Patrice Evra eltiltása miatt - nagyon örült, hogy szombaton ismét akcióba lendülhetett.

 

"Jó érzés volt. Sok idõ eltelt azóta, hogy játszottam, úgyhogy jó volt, hogy játszottam ma. Jól érzem magam. Úgy vélem, jól védekeztem. Nem vesztettem egy az egy elleni párharcokat. Erre akartam koncentrálni - a védekezésemre - és úgy gondolom, jó munkát végeztem."

 

"A Bayern München elleni találkozó a legnagyobb meccs lesz, amin valaha játszottam, nagyon várom már, hogy pályára lépjek. Úgy vélem, mindenki álma, hogy ellenük szerepeljen - az enyém is - és mert keményen edzek, tudom, hogy eljön az én esélyem."

 

 

Bár Evra nem szerepelhet a párharc elsõ mérkõzésén, Büttner arra számít, a francia játékos nagy részt vállal majd a meccs elõkészületeibõl.

 

"Nem tudom, hogy mások vajon látták ezt, de a West Ham elõtt Patrice körülbelül öt percig beszélgetett velem. Sokat segített ezzel."

 

"Ez nem arról szól, hogy abban bízik, nem játszom jól. Minden egyes nap segít nekem, amit én nagyra értékelek. Sok éven át szerepelt a labdarúgásban, míg én csupán két éve vagyok itt. Angliában nehéz focizni, de Patrice rengeteget segített nekem."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!