Magyarázat Januzaj hiányára

David Moyes elárulta, az utóbbi hetekben csak elvétve számított Adnan Januzajra, mert elakarta kerülni, hogy a még csak mindig csak 19 éves középpályást kizsigereljék.


Januzaj az elõzõ év augusztusában debütált tétmérkõzésen a Manchester United felnõtt csapatában, azóta pedig 29 mérkõzésen szerzett három góljával a 2013/2014-es szezon egyik berobbanó sztárjává vált. Ennek eredményeként pedig az Old Trafford közönségénének kedvence titulust is kiérdemelte magának a belga születésû ifjú reménység.

 

Vörös mezben nyújtott parádés teljesítménye és izgalmasan ívelõ karriere ellenére márciusban csak két mérkõzésen lépett pályára Adnan, legfeltûnõbb módon a Manchester City ellen kedden elszenvedett 3-0-s bajnoki vereségkor pedig még a kispadra se nevezték.

 

Mindazonáltal David Moyes most felfedte a valós okokat Januzaj hiányzása mögött.

 

 

"Szerintem Adnan 19 éves korához képest hihetetlen mennyiségû mérkõzést játszott ebben a szezonban" - kezdte a skót menedzser az Aon Training Complexben tartott mai sajtótájékoztatóján.

 

"Ezt szem elõtt kell tartanunk, és ennek megfelelõen cselekednünk. Láttunk olyan jeleket az edzéseken, amelyekbõl azt szûrtük le, hogy óvatosnak kell lennünk azt illetõen, hogy miként bánunk vele."

 

"Õ egy nagyszerû tehetség, és egyben egy olyasvalaki, aki még nagyon messzire repítheti a Manchester Unitedet. De éppen emiatt oda kell figyelnünk rá. A megfelelõ döntéseket kell meghoznunk vele kapcsolatban, de már így is alaposan belekóstolhatott a profi futball világába."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!