Ferguson a tapasztalatra épít

Sir Alex Ferguson úgy gondolja, játékosaiban megvan a kellõ tapasztalat ahhoz, hogy a Chelsea elleni mérkõzés után is az élen maradjanak.


A Manchester United jelenleg egy meccsel kevesebbet játszva 3 pontos elõnnyel áll a kékek elõtt, de mérkõzés vár rájuk a Stamford Bridgen.
 

Carlo Ancelotti fiai az utóbbi idõben gyenge formát produkálnak, utolsó 5 Premier League mérkõzésük során csak 3 pontot szereztek és a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedtek a francia Marseilletõl.
 

A Tottenham elleni 1-1 alkalmával már a javulás jeleni látszottak a kékeken de Ferguson másban látja a magyarázatot a kiszámíthatatlan formát illetõen. Szerinte ugyanis a Chelsea épp generációváltáson esik át, fiatal játékosokat próbál beépíteni, ez azonban idõbe telik.

 


 

„A Chelsea fokozatosan próbál meg 1-2 fiatal játékost beépíteni a csapatba, ez okozhatja az egyenletlen teljesítményt.” – mondta a Sirius XM rádió munkatársainak Ferguson.
 

„Ballack és Belletti szerzõdése lejárt, távoztak, és most megpróbálják õket fiatal játékosokkal pótolni, mint például Daniel Sturridge vagy Josh McEachran.”
 

„A tervük, hogy beépítsenek fiatal játékosokat eddig nagyszerû volt, de most a sérüléshullám visszaütött a politikájukra.”
 

A Chelseanek ugyanis számos játékosát kellett nélkülöznie az elmúlt idõszakban, olyan kulcsfigurákat is, mint Terry vagy Lampard.
 

A saját csapatát elnézve Ferguson elégedett a fiatal játékosok beilleszkedésével.
 

„Bõ kerettel kell rendelkezni manapság, mert nagyon sûrûn jönnek a mérkõzések, és ez a leterheltség okozza a sérüléseket. Nem kérdés tehát, hogy minél bõvebb egy keret, annál jobb.”
 

„Nekünk remek játékosaink vannak, nagy tapasztalattal, nincs sok újdonság számukra.”
 

„A tapasztalat nagyon fontos a Manchester Unitednél.”
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!