Manchester United 1-1 Bayern München

Nagyszerû mérkõzésen döntetlennel zárult a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ meccse.


Ami várható volt, a müncheniek óriási labdabirtoklási fölényben játszottak a teljes meccsen, a United pedig kemény védekezésbõl próbált kontrákra játszani.

 

Az elsõ félidõben ez remekül mûködött, a United védelme 1-2 kisebb kihagyást leszámítva kiválóan állta a sarat. Sõt, a 3. percben Neuer hálójában kötött ki a játékszer, miután Wayne Rooney a félpályánál indította Antonio Valenciát, aki Danny Welbeckhez tálalt. A csatár 14 méterrõl betalált, azonban a játékvezetõ már sípolt veszélyes játék miatt.

 

A Bayern a 8. percben jutott el elõször lövésig, ekkor Robben tekert a tizenhatos sarkáról, de nem talált kaput. Szûk 10 perc telt el, mikor a holland szélsõ az alapvonalról próbált centerezni, de Alex Büttner szögletre mentett.

 

A vendégek folyamatosan a United térfelén tartózkodtak, azonban nem igazán tudtak áttörni a manchesteri védelmen, egészen a 31. percig, amikor ismét Robben próbálkozott, ezúttal sokkal jobban, mint a találkozó elején, David de Gea azonban nagyszerûen hárított a jobb alsó elõtt.

 

Felpörögtek az események, egy perccel késõbb Welbeck lõhetett 20 méterrõl, Neuer azonban könnyedén fogta, majd Marouane Fellaini fent maradt és nem is volt lesen, kapta a labdát, remekül gurított jobbról a tizenhatos vonalára, ahol érkezett Rooney, de a lövést blokkolta a németek védelme.

 

A 37. percben Nemanja Vidic mentett nagyot Müller elõl, majd egy Vörös Ördögök egy higgadt labdakihozatalt követõen a félidõ legnagyobb helyetét puskázták el. Rooney fantasztikus labdát küldött elõre, Welbeck elvitte Boateng mellett, már csak a kapus volt elõtte, megpróbálta átemelni a labdát a hálóõrön, de kísérlete gyengére sikerült és Neuer hárított.

 

 

A szünet elõtt még egy manchesteri helyzetet jegyezhettünk fel. Ryan Giggs balról ívelt a tizenhatosra, Rooney lefejelte Welbecknek, aki Valenciát találta meg. A szélsõ beadás helyett lõtt, de a labda egy védõn megpattanva szögletre került.

 

David Moyes cserére szánta el magát a második játékrészre, Giggs helyett Shinji Kagawa lépett a pályára. Emellett kissé feljebb tolta csapatát, remélve, hogy sikerül gólt szerezniük a játékosainak. Nem is kellett negyed óra sem, hogy ez sikerüljön, ugyanis egy baloldali szögletet Rooney remekül tekerte kapu elé, Vidic pedig gyönyörû fejessel vette be a bajorok kapuját, 1-0 a Unitednek!

 

 

Percekkel késõbb egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követõen Neuernek kellett mentenie Kagawa elõl, majd de Geának is dolga akadt, amikor Boateng 30 méterrõl megeresztett lövését vetõdve, biztosan fogta.

 

Sajnos a 67. percben egyenlített az ellenfél. Rafinha beadását a csereként beálló Mandzukic lefejelte az érkezõ Schweinsteigernek, aki 10 méterrõl a jobb felsõbe tüzelt.

 

A bekapott gólok egyik csapatot sem zökkentették ki és minden folytatódott úgy, mint elõtte. A München tartotta a labdát, próbált helyzeteket kialakítani, ami igazán nem sikerült, átlövéseik pedig vagy elkerülték a kaput, vagy a védelem blokkolni tudott.

 

Már csak pillanatok voltak a rendes játékidõbõl, amikor a vendégek gólszerzõje második sárga lapját is megkapta, amiért mehetett zuhanyozni és így a visszavágót kihagyja, akárcsak a sárga lapos Martinez.

 

Egy igazán élvezetes találkozón a Manchester United nagyszerû és fegyelmezett védekezéssel jól tartotta az idei sorozat toronymagasan legesélyesebb gárdáját és az Allianz Arenában egy 2-2-es döntetlen elég is lenne David Moyes-éknak a továbbjutáshoz, ami azonban nagyon nehéz feladat lesz.

 

 

 

Bajnokok Ligája negyeddöntõ, elsõ mérkõzés

Manchester United 1-1 Bayern München

Old Trafford

 

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Büttner(Young 74.) - Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Giggs(Kagawa 46.) - Welbeck(Hernandez 85.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Fletcher, Nani, Januzaj

 

Bayern: Neuer - Rafinha, Martinez, Boateng, Alaba - Lahm, Schweinsteiger, Kroos(Götze 74.) - Robben, Müller(Mandzukic 63.), Ribéry

Nem használt cserék: Starke, van Buyten, Höjbjerg, Shaqiri, Pizarro

 

Gólszerzõ: Vidic 58' illetve Schweinsteiger 67'

 

Sárga lap: Valencia illetve Schweinsteiger, Mandzukic, Martinez

 

Piros lap: Schweinsteiger


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!