Newcastle United 0-4 Manchester United

Juan Mata vezérletével a Vörös Ördögök könnyedén nyertek.


David Moyes igen csak megkavarta a felállást, hiszen csak Marouane Fellaini pozíciója maradt meg a keddi BL-meccshez képest. És mivel a hazaiak sérüléshullámmal küzdenek, így nem tudtak kiállni a legerõsebb tizenegyükkel, mindez a találkozó elején is meglátszott.

 

Hiszen egyik együttes sem igazán tudott maradandót alkotni az elsõ félidõ során. Bár a 2. percben Santon szabadrúgása után gosling fejelt, a labda elkerülte a kaput, majd Ashley Young két beadása után Williamson mentett Javier Hernandez elõl.

 

Az elsõ 15 perc legfontosabb jelenete - ez is jól jellemzi a meccset - az volt, amikor Young ujja állt kissé természetellenesen, ami után le is kellett cserélni õt, helyére Adnan Januzaj állt be.

 

A félidõ felén is túljutottunk már, amikor Santon nagyszerû beadására Cissé érkezett remekül, megelõzve Phil Jones-t, Anders Lindegaard azonban látványos védéssel szögletre tolta a léc alá tartó játékszert. Nagy helyzet volt.

 

Egészen a 39. percig várni kellett valami érdemlegesre, ami nem volt más, mint gól. Darren Fletcher elleni szabálytalanság után szabadrúgáshoz jutott a manchesteri csapat igen jó helyrõl. Juan Mata tette le a labdát a tizenhatos elõtt, majd csodálatosan helyezve a bal felsõ sarokba tekert, megszerezve a vezetést a Unitednek.

 

 

A gól nem sokat segített a meccsnek, a szünet elõtt csak egy helyzetet jegyezhettünk fel, ami azonban majdnem újabb gólt eredményezett. Hernandez harcolt Williamsonnal, majd Shinji Kagawa iramodott a kapu felé, jól passzolt a mexikói csatárnak, aki 15 méterrõl kinézte a hosszú, alsó sarkot, de centiket tévedett és a játékszer a kapufáról visszapattant a mezõnybe.

 

Fordulás után szerencsére felpörgött David Moyes csapata és öt percnyi játék után máris megduplázta elõnyét. Kagawa szerzett labdát és indította Hernandezt, aki jobbról okosan gurított vissza Matához, aki egy higgadt csellel elküldte a védõt és a kapust is, majd könnyedén passzolt a hálóba.

 

 

Nem sokkal késõbb ismét ez a három játékos volt a fõszereplõ, ezúttal Kagawa tette középre a játékszert, amit Hernandez csúnyán kapu fölé bombázott. Mata jobb helyzetben lett volna, ha a mexikói hagyta volna neki.

 

A 64. percben Januzaj remekül játszotta meg Kagawát, aki ezúttal balról centerezett, Hernandez pontosan érkezett és védõjét megelõzve közelrõl lõtt gólt.

 

 

Moyes pihentette Evrát és Fellainit is, a belga lehozatalával kissé szellõsebb lett a csapat, ám a hazaiak csak átlövésekre volt képes, amik elkerülték Lindegaard kapuját. 

 

Már 20 perc sem volt hátra, amikor Valencia talán elsõ hibája majdnem gólt eredményezett. Az ecuadori elszámította a labda ívét, Cissé került lövõhelyzetbe, a dán kapus nagyszerûen hárított. Az utolsó 10 percben Cissé elõtt újabb lehetõség adódott, ezúttal még nagyobb, mint bõ 10 perccel elõtte, a csatár 6 méterrõl lõhetett, Lindegaardon azonban ezen a napon nem lehetett kifogni, zseniálisan hárított ismét a kapus.

 

A meccs végén még egy Mata-Januzaj összjáték végén utóbbi talált be a rövidbe, beállítva a végeredményt. Mata sarokkal adott gólpasszt ezúttal.

 

 

A kezdõcsapatot nézve talán meglepõ lehet az eredmény, de teljesen megérdemelt gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök.

 

Premier League, 33.forduló

Newcastle United 0-4 Manchester United

Sports Direct Arena

 

Vezette: Kevin Friend

 

Newcastle: Elliott - Santon, Williamson, Coloccini, Haidara - Anita, Gosling, Tiote, Gouffran(Ameobi 85.) - de Jong(Ben Arfa 61.), Cissé

Nem használt cserék: Alnwick, S.Taylor, Yanga-Mbiwa, Dummett, Armstrong

 

United: Lindegaard - Valencia, Jones, Smalling, Evra(Büttner 64.) - Fletcher, Fellaini(Nani 70.) - Young(Januzaj 17.), Mata, Kagawa - Hernandez

Nem használt cserék: De Gea, Vidic, Cleverley, Wilson

 

Gólszerzõ: Mata 39', 50', Hernandez 64', Januzaj 93'

 

Sárga lap: Tioté


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!