Ismerd meg az ellenfelet: Olympique Marseille

Az Olympique Marseille idei szereplésének és kulcsjátékosainak rövid bemutatása következik.


Csoportmeccsek: A Marseille a Chelseavel azonos csoportban szerepelt, ezért nem is kiáltották ki õket lehetséges csoportgyõztesnek, de a Spartak Moszkva elleni hazai 1-0-ás vereség után még a továbbjutásuk is veszélybe került. Rengeteg elpocsékolt helyzet (15 lövés) után a spanyol Cesar Azpilicueta öngóljával vereséget szenvedtek. A következõ fordulóban a Stamford Bridgere látogattak, ahol sima 2-0-s vereséget szenvedtek.

 

Az odavágók utolsó fordulójában hazai pályán sovány, 1-0 arányú gyõzelmet arattak a szlovák bajnok Zsolna csapata felett, majd idegenben hatalmas meglepetésre a visszavágók elsõ körében 7-0 arányban kiütötték a Zsolnát. Az új fiú, Andre-Pierre Gignac 3 gólt is hintett, hozzásegítve ezzel a Marseillet az abszolút dominanciához a meccsen. Ezt követõen idegenben 3-0-ra legyõzték az oroszokat, és hazai pályán 1-0-ra a Chelseat, így a második helyen továbbjutottak.

 


 

Francia mutatók: Didier Deschamps, egy élõ legenda vette át a klubot és második idénye során tavaly 18 év után újra bajnoki címmel gazdagodott a Marseille, az új edzõ magasabb szintre vezette a klubot.
 

Az idei szezont gyenge formában kezdte Deschamps együttese, de hamar feljöttek az 5. helyre, ahol jelenleg is tanyáznak. A liga 3. legjobb védelmével rendelkeznek, mégis már 4 vereségnél járnak idén (tavaly összesen 6 vereséget szenvedtek), tehát a szezon 2. felében magasabb fokozatra kell kapcsolni az együttesnek, ami a Manchester United számára kedvezõ lehet.

 

A javuláshoz azonban a támadók formajavulása szükséges, hiszen idén mindössze 26 gólt lõttek eddig 17 mérkõzésen, így jelentõsen el vannak maradva a tavalyi 38 meccsen lõtt 69 gólhoz képest. Jelenleg 5. helyezésük ellenére is csupán 4 ponttal vannak lemaradva a listavezetõtõl, és a vasárnapi Lyon (3. helyezett) elleni mérkõzés során megkezdhetik a felzárkózást az élmezõnybe.

 


 

Legnagyobb sztár: Loic Remy, aki augusztus végén érkezett a Nice csapatától 12.3 millió fontért. Remy 4 gólt szerzett idén, tehát messze van a várakozásoktól, ennek ellenére azonban ügynöke elhintett egy utalást, miszerint a játékos hamarosan a Premier Leagueben köthet ki, de lehet, hogy ezzel csak egy jobb szerzõdést szeretnének kicsikarni Didier Deschampstól.
 

A csoportmeccsek kulcsembere: Beniot Cheyrou. A Marseille irányítója remek szezont tudhat maga mögött eddig, remekül találta meg a védekezés és támadások mennyiségének tökéletes kombinációját. A Bajnokok Ligájában 3 gólpasszt tudhat a magáénak, így Cheyrou erõnléte és formája lehet a Marseille menetelésének kulcsa a késõbbiekben.
 

Sport.co.uk


Sport.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!