Bayern München 3-1 Manchester United, tj.: Bayern 4-2-vel

Bár továbbjutásra állt a United, végül kiesett a Bajnokok Ligája idei sorozatából.


Nem indult valami nagy iramban a találkozó és ez az elsõ félidõre jellemzõ is maradt.

 

A Bayern bár ismét fölényben volt, már ami a labdabirtoklást illeti és a lövéseket, komoly nyomást nem tudtak a manchesteriekre helyezni. A hazaiak figyeltek arra, hogy a United ne nagyon tudjon kontrázni, ám így is akadt 1-2 lehetõsége David Moyes csapatának.

 

Már a 8. percben vezethetett volna az angol bajnok, ha Wayne Rooney lövés helyett passzolt volna. A csatár elõtt két védõ volt, míg Shinji Kagawa üresen állt és kérte a labdát 14 méterre a kaputól. Hatalmas helyzet alakulhatott volna ki, ehelyett egy blokkolt lövés, majd egy gyenge fejes lett belõle.

 

Az elsõ negyedóra végéhez érve Robben lövései jelentettek statisztikai adatokat, de két próbálkozásból sem sikerült kaput találnia.

 

Két perccel késõbb Kagawa nagyszerû labdaátvétellel azonban kapu felé iramodhatott, passzolt Rooney-nak, aki balról középre tekert, érkezett Antonio Valencia és közelrõl a hálóba lõtt. Csak sajnos les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezetõ. Az a játékvezetõ, aki egyébként olykor igen pocsék döntéseket hozott.

 

Huszonegy percet kellett várni az elsõ, igazán tetszetõs hazai támadásra, amit azonban leshelyzet állított meg. Nem sokkal késõbb Ribéry lövését érezte David de Gea, aki kikísérte a labdát az alapvonalon kívülre.

 

A félidõben komoly esemény már nem igazán történt, pedig akár remek helyrõl szabadrúgáshoz juthatott volna a United, ha a játékvezetõ lefújta volna, amit le kellett volna Patrice Evra elleni szabálytalanság miatt.

 

Fordulás után feljebb jött a United és szögleteket harcolt ki, ám ezúttal nem jött ezekbõl Vidic fejesgólja. Az elsõ félidõhöz képest sokkal többet volt a labda a vendégeknél és többet tartózkodtak az ellenfelük térfelén.

 

Kagawa megiramodott kapu felé, 24 méterrõl lõtt, Neuer hárított. Azonban az 57. percben már nem tudott védeni a müncheniek kapusa. Valencia zseniális megmozdulása után jobbról, laposan lõtte vissza a játékszert, érkezett Evra és 19 méterrõl óriási gólt vágott a bal felsõ sarokba, 0-1.

 

 

 

Csak egy percig örülhetett a United, balról beívelt labdát Mandzukic fejelte de Gea hálójában a francia bal bekk mellõl, ezzel kiegyenlítette az állást.

 

A 61. Percben Ribéry lövése zörgette meg az oldalhálót, majd a másik kapu elõtt csodás támadást vezetett a manchesteri együttes, Welbeck remeklése után Rooney jó lövõhelyzetben csúfos lövéssel zárt. 

 

Egy perc múlva Valencia adott kiváló labdát Welbecknek, aki fejjel kicsit hosszan szöktette magát, Neuer megoldotta a problémát.

 

A 68. percben balról jövõ beadás átszállt robbenig, Evra kissé lekésett róla, a holland laposan centerezett, Müller megelõzte Vidic-et és közelrõl kapuba kotorta a játékszert, megfordítva ezzel az állást.

 

David Moyes cserére szánta el magát, Darren Fletcher helyett Javier Hernandez léphetett pályára. A mexikói azonnal helyzetbe kerülhetett volna Kagawa megiramodása után, de a japán passzát Boateng lezárta Chicha elõl.

 

A 76. percben eldõlt a továbbjutás. Robben tologatott a vendégek tizenhatosán belül, 15 méterrõl lõtt, Vidic még beleért, ez pont elég volt ahhoz, hogy de Gea ne érje el a labdát, ami így a jobb alsó sarokban kötött ki.

 

Welbeck helyett Adnan Januzaj is pályára léphetett, a United azonban már nem tudott válaszolni a Bayern góljaira, pedig Valencia remek csele után - amivel két védõt is elküldött - nagyszerûen gurított vissza a tizenhatosra, ahol érkezett Rooney, aki ezúttal is nagyon gyengén fejezte be az akciót.

 

A Bayern egy nagyon egységes Manchester Unitedet ejtett ki a sorozatból. Abból a sorozatból, mely jövõre úgy indulhat, hogy elõször nem lesznek ott a Vörös Ördögök.

 

 

Bajnokok Ligája negyeddöntõ, visszavágó

Bayern München 3-1 Manchester United, továbbjutott a Bayern 4-2-es összesítéssel

Allianz Arena

 

 

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Robben, Müller(Pizarro 84.), Kross, Götze(Rafinha 65.), Ribéry - Mandžukiæ

Nem használt cserék: Raeder; Van Buyten, Weiser, Højbjerg, Weihrauch

 

United: De Gea - Jones, Smalling, Vidic, Evra - Carrick, Fletcher(Hernandez 74.) - Valencia, Kagawa, Welbeck(Januzaj 81.) - Rooney

Nem használt cserék: Lindegaard; Ferdinand, Büttner; Giggs, Young

 

Gólszerzõ: Mandzukic 59', Müller 68', Robben 76' illetve Evra 57' 

 

sárga lap: Rafinha illetve Vidic, Evra


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!