U18: Sunderland 3-2 United

A Manchester United U18-as csapata ötgólos meccsen maradt alul a Sunderlanddel szemben. A vendégeknél Marcus Rashford és Ruairi Croskery találtak az ellenfelük kapujába.


Paul McGuinness U17-es csapattal állt fel, már a jövõ szezont szem elõtt tartva, ám az Academy of Light-ban a Fekete Macskák kezdték jobban a szórakoztatóra sikerült mérkõzést.

 

Daniel Pybus átadása után Jordan Blinco került helyzetbe, Dean Henderson azonban remekül védett, majd a kapus ismét munkában volt, szintén Blinco került lehetõséghez, de közeli fejesével sem járt túl a hálóõr eszén.

 

A Vörös Ördögök közel jártak a gólhoz, Joe Riley robogott el a jobb szélen, beadását Tyrell Warren, a United bekkje nem lõtte meg elég erõsen ahhoz, hogy az Greg Purvis kapust becsapja.

 

Hendersonnak újra dolga akadt, Steven McCarthy és a veszélyes Blinco is próbálkozott, de nem született meg a nyitó találat. Azonban a 37. percben már megtört a gólcsend. Andrew Nelson fordult le a vendégek csapatkapitányáról, Axel Tuanzebérõl, és miután Charlie Scott elcsúszott, Ethan Robsont találta meg a labda, aki teljesen üresen volt a balon, pontos lövéssel be is vette a United kapuját.

 

Az elsõ játékrész végi ráadásban Rashford távolról hatalmas gólt lõtt, kiegyenlítve az eredményt. Egy olyan idõszakban, mely során minden szinten óriási gólokat lõttek a United játékosai, ez a találat is esélyes lehet a hónap gólja címre, olyan szépre sikeredett.

 

Annak ellenére, hogy a gyors Demetri Mitchellt - aki rosszul érezte magát - elvesztette, a United többet tartotta a labdát a második játékrészben. Bár Croskery lõtt kapu fölé és Cameron Borthwick-Jackson elõtt is adódott lehetõség, Purvis kapus túlnyomó részt munka nélkül maradt.

 

Nem úgy Henderson, aki továbbra is remekelt a másik kapuban, Nelson és Blinco helyzeténél is nagyszerûen hárított. Azonban a 78. percben már tehetetlen volt Blincóval szemben, a támadó pedig - Scott tizenhatos szélén bemutatott remek becsúszó szerelése után - ismét vezetéshez juttatta csapatát.

 

A Sunderland 2-1-es vezetése azonban csak egyetlen percig tartott. Oliver Rathbone labdájára Scott loholt elõre, beadására Croskery érkezett, aki kíméletlenül vágta a játékszert a rövidbe. A találkozó bármelyik csapat javára eldõlhetett volna, hiszen mindkét gárda támadott a meccs végén, ám az igazat megvallva, a Fekete Macskák nagyobb helyzetekig jutottak és nem is volt meglepõ, hogy végül õk szerezték meg a gyõztes gólt.

 

Nelsonnak három helyzete is volt, az elsõ kettõt még kapu mellé lõtte, a harmadiknál pedig egy az egyben vezethette Hendersonra, aki azonban újabb nagy mentést mutatott be, azonban Pybusnak csak sikerült betalálnia a találkozó végéhez közeledve, így a Vörös Ördögök üres kézzel távoztak.

 

 

U18 Premier League

Sunderland 3-2 Manchester United

Academy of Light

 

United: Henderson - Warren(Blanchfield 38., Makela 69.), Scott, Tuanzebe, Borthwick-Jackson - Riley, Thompson, Kehinde, Rashford, Mitchell(Rathbone 52.) - Croskery 

Nem használt cserék: Dorrington, Johnson.

 

 

Gólszerzõ: Robson 37', Blinco 78', Pybus 86' illetve Rashford 45', Croskery 79'


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!