Everton 2-0 Manchester United

Pocsék manchesteri teljesítmény után az Everton teljesen megérdemelten nyert, akár nagyobb arányban is tehette volna.


Jól indult a találkozó, a United sokkal többet birtokolta a labdát az elsõ 10 percben és térfelére szorította a hazaiakat. Bár ez a fölény nem eredményezett komoly helyzeteket, és az elsõ 15 perc végére már feljebb is tudott lépni az Everton. 

 

Majd 18 percet kellett várni az elsõ védésre, ekkor Wayne Rooney ívelte fel a labdát Chris Smallingnak, aki az alapvonalhoz közel megpróbálta kapura tenni azt, Howard azonban védett. Négy perccel késõbb hatalmas lehetõség adódott a liverpooliak elõtt. Egy szabadrúgást íveltek fel Lukakura, aki lefejelte Naismith-hez a játékszert, Darren Fletcher nagyon lemaradt a támadóról, aki üresen lõhetett 18-ról, de csúnyán fejezte be a támadást.

 

A 27. percben járt a találkozó, mikor tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Egy jó passzolgatás végén Rooney adott rossz átadást, amibõl kontrázott Roberto Martinez gárdája, Naismith átadása után Lukaku tört befelé majd lõtt, Phil Jones blokkolt, de kézzel. A megítélt büntetõt Baines kegyetlenül középre vágta, David de Gea még beleért, de nem tudott hárítani, 1-0.

 

 

A bekapott gólt követõen több dolga akadt a hazai védelemnek, Rooney elõl többször is menteniük kellett Distinéknek, majd Juan Mata és Nani játéka végén ismét megelõzte egy védõ a United angol csatárát.

 

A 37. percben nagy helyzet alakulhatott volna ki, Shinji Kagawa indította Rooney-t, aki tötymörgött, fel sem nézett, pedig Mata a tizenhatoson üresen állt, a csatár inkább lõtt, amit blokkoltak.

 

A szünet elõtt jött a hidegzuhany, Coleman ugratta ki Mirallast, a védelem közepe remekül lépett ki, azonban a szélen Alex Büttner csúnyán beragadt, így nem volt les, a szélsõ pedig kiszorított helyzetbõl is betalált, 2-0.

 

Egy vendég szöglet utáni Evans-fejest lehetett még megemlíteni, de Howard hárítani tudott.

 

Fordulás után ismát magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a vendég csapat, és azonnal hatalmas helyzet alakult ki a hazai kapu elõtt. Mata átadása után Rooney került lövõhelyzetbe, de a csatár - mint a mai meccsen szinte mindig - rossz döntést hozott, inkább cselezgetett, majd a visszaérõ Barry szögletre mentett. Vajon miért nem lõtt Wayne 8 méterrõl?

 

Pillanatokkal késõbb egy rövid hazai tisztázást követõen Kagawa lõtt 20 méterrõl, ám Howard ha nehezen is, de megkaparintotta a játékszert.

 

Az 53. percben Nani ellen szabálytalankodtak, így kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a United, Mata lövése azonban a sorfalról levágódott.

 

Hatvan perce tartott a meccs, amikor McCarthy hátulról, ocsmányul Mata lábára csúszott, Clattenburg csak sárga lappal "díjazta" a megmozdulást.

 

David Moyes cserékkel próbálta csapatát felpörgetni, Antonio Valencia és Javier Hernandez állt be Nani és Evans helyett. A két cserejátékos jobban pörgött, mint a kezdõcsapat bármelyik tagja, de õk is kevesek voltak ahhoz, hogy az eredményen javítson a csapat.

 

Sõt, az utolsó 20 percben az Everton már szinte akkor kontrázta le ellenfelét, amikor csak akart, a manchesteriek szerencséje csak annyi volt, hogy vagy a befejezés nem sikerült, vagy az utolsó passzok nem sikerültek rendesen.

 

Már csak három perc volt hátra, amikor Chicharito harcolt a labdáért, majd zseniálisan hozta helyzetbe Rooney-t, aki a kapussal szemben, ziccert is képes volt kihagyni ma.

 

 

Az Evertonnak sikerült az, ami a Unitednek nem. Megszerezte a vezetést, onnantól kezdve pedig azt tudta játszani, amiben kiváló, kontrákra épített. Játékosai sokkal jobban akarták a sikert, mint a manchesteriek, teljesen megérdemelten gyõztek a mai napon is kilátástalan focit mutató United ellen.

 

 

Premier League, 35. forduló

Everton 2-0 Manchester United

Goodison Park

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

 

Everton: Howard - Coleman, Distin(Alcaraz 46.), Stones, Baines - McCarthy, Barry - Mirallas(McGeady 90.), Barkley(Osman 70.), Naismith - Lukaku

Nem használt cserék: Robles, Hibbert, Deulofeu, Garbutt

 

Manchester United: De Gea - Jones, Smalling, Evans(Hernandez 61.), Büttner - Carrick, Fletcher - Nani(Valencia 61.), Kagawa(Welbeck 75.), Mata - Rooney

Nem használt cserék: Lindegaard, Giggs, Fellaini, Januzaj

 

Gólszerzõ: Baines 28' (11-es), Mirallas 43'

 

 

Sárga lap: Barkley, McCarthy illetve Jones, Smalling

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!