Manchester United 4-0 Norwich City

Ryan Giggs menedzser elsõ meccsén a United kiütötte a Kanárik csapatát. Wayne Rooney és Juan Mata is duplázott.


A találkozó elejétõl látszott, nincs egy szinten a két gárda. A United óriási labdabirtoklási fölényben játszott a teljes elsõ játékrészben, azonban komolyabb helyzet csak 2-3 alkalommal alakult ki, talán leginkább azért, mert elég lassan járatta a játékszert a hazai együttes.

 

Tizenhárom percet kellett várni az elsõ nagy helyzetre, Patrice Evra beadását Danny Welbeck szelídítette meg, majd megcélozta a rövid felsõt, Ruddy nagyot hárított. Ezután megint szinte csak a mezõnyben mutatott labdabirtoklás volt említésre méltó, a Norwich alig tudott kijönni saját térfelérõl. Bõ félóráig ez ment, majd a vendégek kissé kiszabadultak, ami után a United 1-2 remek kontrát vezetett, ám Shinji Kagawa két helyzetbõl egyet sem tudott értékesíteni.

 

A félidõ vége elõtt szinte a semmibõl jött a manchesteri vezetés. Phil Jones lapos beadása a lábak között Welbeck elé került, akit gólhelyzetben lerántották, Probert büntetõt ítélt, bár a piros lap elmaradt. A tizenegyest Rooney magabiztosan vágta a bal alsóba, 1-0.

 

 

Fordulás után ismét Rooney villant, a 48. percben 20 méterrõl csodásan tekert a bal alsóba, megduplázva csapata elõnyét és góljai számát is.

 

 

A gól után kissé szétszakadt a pálya, a csapatok ide-oda rohantak a két kapu között, a United azonban hamarabb megnyugodott és az 54. percben Welbeck majdnem gólt szerzett, lövését azonban kiszedte Ruddy a jobb felsõbõl. Pillanatokkal késõbb egy szöglet után Nemanja Vidic bólintott kapu fölé, majd Rooney tekert hosszú alsó felé, de Ruddy ismét a helyén volt.

 

Az 57. percben kellett elõször hárítania David de Geának, azonban ekkor sem volt nehéz dolga, egy jobboldali szabadrúgást csúsztattak kapura a vendégek, a spanyol kapus azonban könnyedén fogta a labdát. Két perccel késõbb már komolyabb feladat várt de Geára, Snodgrass a tizenhatos sarkától lõtt kapura egy szabadrúgást, a kapus azonban kiöklözte az erõs löketet.

 

Egyórányi játékot követõen cserére szánta el magát Giggs, Welbeck helyett Mata lépett pályára és csak percekbe telt, hogy gólt szerezzen. Rooney újból kinézte magának a bal alsót, Ruddy nagyot mentett, de a kipattanót Antonio Valencia - aki egyébként igen aktívan és jól játszott - összeszedte és Jones-hoz passzolt. A védõ kiváló beadását Mata közelrõl vágta a hálóba, 3-0.

 

 

Giggs még kettõt cserélt, Ashley Young és Javier Hernandez is szerephez jutott, míg Kagawa és Tom Cleverley pihenhetett. 

 

Rooney ismét lövésre szánta el magát, Ruddy azonban újra túljárt az eszén, ám a 73. percben a kapus már verve volt. Csodálatos támadás végén Young szöktette Evrát, aki beadta, Valencia a hosszúról közpre tette a játékszert, Mata pedig közelrõl kapuba bólintott. 15 perc sem kellett a spanyolnak, hogy két gólt szerezzen.

 

 

A gól után Young is kedvet kapott a lövésre, de kb. egy métert tévedett, majd Valencia is tüzelt, Ruddy azonban védett.

 

Az utolsó 10 percben megpróbált szépíteni a vendég csapat. Elmander, Johnson és Snodgrass is lövõhelyzetig jutott, ám egyszer sem tudtak túljárni de Gea eszén.

 

A meccs végén Mata adott gólpasszal felérõ átadást Chicharitónak, aki hatalmas helyzetbe került, ám kapu mellé lõtt, így maradt a 4-0.

 

A Vörös Ördögök sokkal gyorsabban játszottak a második játékrészben, aminek meg is lett az eredménye. Bár az érdekes, hogy hirtelen képesek hajtani és akarással játszani...

 

 

Premier League, 36. forduló

Manchester United 4-0 Norwich City

Old Trafford, 75208 nézõ

 

Vezette: Lee Probert

 

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley(Hernandez 70.), Kagawa(Young 65.) - Welbeck(Mata 60.), Rooney

Nem használt cserék: Lindegaard, Smalling, Nani, Fletcher

 

Norwich: Ruddy - Whittaker, Martin, Turner, Olsson - Johnson, Fer(Tettey 80.), Howson - Snodgrass - Redmond(Hooper 69.), van Wolfswinkel(Elmander 57.)

Nem használt cserék: Bunn, Gutierrez, R Bennett, J Murphy

 

Gólszerzõ: Rooney 41' (11-es), 48', Mata 63', 73'

 

Sárga lap: Evra illetve Howson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!