Rekordbevétel a United legutóbbi pénzügyi jelentésében

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward kijelentette, a klub újra trófeákért fog küzdeni a jövõben, miután 60 százalékos profit növekedésrõl számolhatott be az elõzõ pénzügyi negyedévet illetõen.


A Vörös Ördögöktõl megszokotthoz képest pocsék szezonbeli teljesítmény azt eredményezte, hogy a tavaly még bajnoki címet nyerõ klub idén csak a hetedik helyen végzett a Premier League-ben.

 

Az eredménytelenség nem maradt megtorlatlanul, a szezon elején kinevezett David Moyes-t ugyanis menesztették áprilisban, utódjául pedig a jövõ héten nevezhetik ki a jelenleg a holland válogatott szövetségi-kapitányaként dolgozó Louis van Gaal-t.

 

Mindazonáltal úgy tûnik, a Manchester United pályán, és azon kívül nyújtott produkciója nem igazán volt hatással a pénzügyekre, és igencsak biztató eredményekrõl számolhatnak be a közeli jövõben.

 

"Újra sikerült hihetetlenül lenyûgözõ, rekordösszegû bevételt generálnunk, miután minden területen folytatódott az impresszív növekedésünk" - kezdte Ed Woodward.

 

"Ez megfelelõ helyzetbe hoz minket ahhoz, hogy folytathassuk a keret megerõsítését. Mindenki keményen dolgozik azért, hogy biztosítsuk a csapat visszajutását a csúcsra, és hogy a következõ szezonban ismét trófeákért lehessünk harcban."

 

 

A United bevételei 2014. elsõ negyedévében 26 százalékkal 115,5 millió fontra nõttek, a mûködésbõl származó profit pedig elérte a 40 millió fontos összeget.

 

Elsõdlegesen az vezérelte a bevételek növekedését, hogy nõttek a Premier League közvetítésekbõl származó díjak és szponzori bevételek.

 

A közvetítési bevételek 13,9 millió fontról 35,6 millió fontra nõttek a negyedév során, míg a szponzori megállapodásokból származó bevételek 43,5 százalékos növekedést mutatnak.

 

Várhatóan a klub hiányzása az európai kupaporondrõl a következõ szezonban valahol 40 millió font körüli veszteséget jelenthet pénzügyileg a bevételeket illetõen.

 

Azonban a klub új mezszponzori szerzõdése az amerikai Chevrolet autógyárral rekordösszegû, 53 millió fontos bevételt jelent szezononként.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!