Kik Van Gaal stábjának új tagjai?

A mai nappal Louis van Gaal kinevezésével együtt az is bejelentésre került, hogy két új edzõ érkezik a holland menedzserrel az Old Traffordra - hogy kik is õk, annak a Manchester Evening News járt utána.


Frans Hoek

 

 

A Manchester United közleményében szó szerinti fordításban "kapusokra specializálódott másodedzõként" írnak róla, az 57 éves edzõ pedig gyakorlatilag Van Gaalt összes eddigi klubjához követte. Közös történtük az Ajaxnál kezdõdött, ahol 1985 óta dolgozott kapusedzõként, állását pedig akkor is megtarthatta, amikor 1991-ben Van Gaal átvette a fõvárosi klub irányítását.

 

Hoek ezután követte felettesét a Barcelonához, majd a holland válogatotthoz, végül ismét a Barcelonához, majd mikor Van Gaal 2003-ban elhagyta a katalán klubot, elváltak útjaik. Mikor Van Gaal 2005-ben visszatért hazájába, hogy az AZ menedzsereként tevékenykedjen, Hoek Lengyelországba tette át székhelyét, és a válogatott mellett dolgozott 2006 és 2009 között. Mindössze ez volt az egyetlen idõszak, amikor nem dolgoztak együtt; ezt követõen ugyanis újra egyesültek útjai a párosnak a Bayern Münchennél, most pedig Hollandia sikeréért dolgozhatnak majd kéz a kézben a nyári világbajnokságon.

 

Marcel Bout

 

 

Hoek-kal ellentétben, Bout és Van Gaal munkakapcsolata egyáltalán nem nyúlik vissza oly régre. Az 51 éves Bout a Manchester United közelménye szerint egy "ellenfelek feltérképezésében specialista edzõ az elsõ csapatnál". Akkor került egy edzõi stábba mostani felettesével elõször, amikor Van Gaal alkmaari hatalomátvételét követõen egy évvel átvette az ifjúsági csapat irányítását az AZ-nél.

 

A 2009-es, holland Telstarnál eltöltött évet követõen Bout a Bayern München edzõi stábjába igazolt, hogy újra együtt dolgozhasson Van Gaal-lal, ahol már ugyanolyan pozícióban dolgozott, mint amilyenben valószínûleg az Old Traffordon is fog. Míg Van Gaal 2011-ben elhagyta az Allianz Arena-t, Bout maradt a bajor klub alkalmazásában Jupp Heynckes irányítása alatt is, és részese volt a tavaly triplázó csapat stábjának is. Ezt követõen távozott Németországból és a Bayerntõl.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!