Schmeichel az új menedzsert dicséri

Peter Schmeichel, a Manchester United nagykövete üdvözölte Louis van Gaal kinevezését és véleménye szerint a holland sikeres lesz az Old Traffordon.


Van Gaalt hétfõn nevezték ki a csapat élére, azt megelõzõen, hogy Portugáliába repült volna, ahol a holland válogatottal egyhetes edzõtáboron vesz részt a világbajnokság elõtt. Amint befejezõdött a brazíliai torna, a 62 éves szakember átveszi a manchesteri csapat irányítását.

 

Schmeichel szerint az Ajax, a Barcelona és a Bayern München korábbi menedzsere pontosan az a személyiség, amire az Álmok színházában szükség van most egy olyan tesztszezont követõen, mely alatt hetedik lett a gárda a bajnokságban és a Bajnokok Ligája negyeddöntõit nem élte túl.

 

"Jó volt, hogy végre lezárult és kijelölték az utat, mert sok embernek szüksége volt erre a megerõsítésre" - mondta Peter a Sky Sportsnak. "Fontos volt, hogy szurkolókban nyugalom legyen, mivel a Manchester United túl nagy intézmény ahhoz, hogy vezetõ nélkül legyen."

 

"Õ az a fajta srác, aki azonnal tiszteletet parancsoló, hírneve van és biztos önmagában."

 

"Tudja az irányt, pontosan tudja, mit akar, ami néhány játékosnak nem fog tetszeni, de úgy vélem, jó lesz a Manchester United számára. Céljai, szándékai alapján õ az, akire szükségünk van."

 

 

Van Gaal segítõje a közelmúltban visszavonuló Ryan Giggs lesz. Schmeichel szerint ez a kinevezés okos lépés volt, hiszen rámutat a walesi legenda klubhoz való, kitörölhetetlen kötõdésére és ez, valamint a hatalmas tapasztalata csak két olyan dolog az erõforrások közül, amiket meg kellene csapolni.

 

"Van Gaal egy nagyon intelligens egyén, akirõl azt gondolnád, nagyon hamar megérti Giggs fontosságát. Ha úgy tetszik, fontos, hogy van egy kultúrális segítsége is. Ryan Giggs a segítõje és azt hiszem, jó párost alkotnak majd."

 

"Van egy fiatal ígéreted, aki egész életében a klubnál volt, tovább mint bármely más játékos a United történelmében. Történelem, kultúra és hagyomány társul vele, amit az új menedzser megkap, aki saját ötleteit kapcsolja majd ehhez. Ne érts félre, nem fog egyik napról a másikra megváltozni; pontos ötletei lesznek arról, miként kívánja tenni a dolgait. Ha ezt a két dolgot össze tudod kombinálni, az nagyszerû, mivel fontos, hogy olyan valaki lesz mellette, aki érti a klubot."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!