Adnan: Kulcsfontosságú lesz a túra a fiataloknak

A 2013-as nyári túra ausztráliai és ázsiai állomásai nyújtott folyamatos jó teljesítményével keltette fel a figyelmet Adnan Januzaj, aki szerint nem szabad alulbecsülni a felkészülési túrák jelentõségét a fiatal játékosok fejlõdésében.


A belga középpályás folyamatos játéklehetõséget kapott a 2013-as nyári túra elsõ állomásain, érett produkciója pedig elég volt arra, hogy meggyõzze a csapat újdonsült menedzserét, David Moyes-t, hogy megérett a legmagasabb szinten, a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában való bizonyításra.

 

Bár világbajnoki kötelezettségei megakadályozzák abban, hogy 2014. nyarán ismét részt vehessen a felkészülési túrán, az ifjú tehetség reményei szerint újabb fiatal Vörös Ördögök robbanhatnak be a köztudtadba, megismételve ezzel az õ sikerét.

 

"A túra nagyon fontos. Itt esélyed nyílik arra, hogy megmutathasd képességeidet, emellett pedig megfelelõ edzettségi állapotba kerülj a szezon hátralévõ részére" - kezdte Januzaj még május elején adott interjújában a ManUtd.com-nak.

 

"Ez nagyszerû lehetõség a fiatalok számára, hogy fejlõdhessenek, és egyben bizonyíthassanak a menedzsernek azt illetõen, hogy mire képesek."

 

"Amikor én részt vehettem a túrán, már néhány játékost ismertem a tartalékok közül, de elkezdtem egyre jobban megismerni mindenkit, és hogy miként mûködik a klub."

 

 

Adnan arról is beszélt, egy ilyen túra miként segít az új játékosoknak megérteni, milyen hatalmas, és egyben világméretû klub a Manchester United, emellett pedig a mentális és fizikai felkészülést is elõsegíteni a következõ idényre.

 

"Nagyon lenyûgözött, amikor láttam a szurkolókat" - tette hozzá.

 

"Láthattam a saját szememmel, hogy a United a világ egyik legnagyobb klubja. Nagyon sokat tanultam a túra során a társaim és az edzõk társaságában, mert amellett hogy láthattam, mi hogyan mûködik, sikerült megfelelõen fel is készülnöm a szezonra."

 

A Manchester United új menedzsere, Louis van Gaal vezetésével július közepén kezdi majd meg a felkészülési túrát, ahol elsõ ellenfelük majd a Los Angeles Galaxy lesz július 23-án, majd egy nemzetközi tornán, az International Champions Cup-on lesz jelenésük, ahol az AS Roma (július 26., Denver), az Internazionale (július 29., Washington), és a friss BL-gyõztes Real Madrid (augusztus 2., Ann Arbor) lesz az ellenfelük.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!