Macheda a Cardiffhoz igazolt

A Cardiff City leigazolta az olasz Federico Machedát, akinek lejár a szerzõdése a Manchester Unitednél.


A 22 éves csatár július 1-én csatlakozik új csapatához, miután átesett az orvosi vizsgálatokon és három évre szóló szerzõdést írt alá. Kiko nagyon várja már, hogy ismét együtt dolgozhasson Ole Gunnar Solskjaerral, akit az Old Traffordról jól ismerhet.

 

"Hatalmas lehetõség ez számomra és köszönet Ole Gunnar Solskjaernak, amiért itt lehetek. Nagy szerepet játszott a döntésemben és nagyon várom már, hogy elrajtoljon a szezon" - mondta a City idei harmadik igazolása.

 

"Az elõzõ szezonban remek kölcsönidõszakot töltöttem a Birmingham City-nél, de ez egy új fejezet a pályafutásomban, nagyon várom, hogy elkezdõdjön és mindenkinek megmutassam, ki vagyok. Ismerve Olét, a lehetõ leghamarabb vissza akar jutni a Premier League-be és az igazolásai is ezt mutatják."

 

"Ezért vagyok itt én is. Úgy érzem, nagyszerû ez a csapat, és ha jó szezonunk lesz, keményen dolgozunk, egyenesen visszajuthatunk."

 

Az olasz U21-es válogatott Macheda 2007-ben csatlakozott a Laziótól a Unitedhez, ahol elsõ szezonjában a legeredményesebb játékos lett U18-as szinten, 12 gólt szerezve 21 mérkõzés alatt. Federico 2009-ben robbant be, amikor 17 évesen az Aston Villa ellen bemutatkozhatott a Premier League-ben. Azon a találkozón Cristiano Ronaldo egyenlítette ki a United hátrányát, majd a padról beálló Macheda a ráadás pillanataiban megszerezte a vezetést Sir Alex Ferguson csapatának, mely a szezon végén bajnok lett.

 

 

Abban a szezonban továbbra is lehetõségekhez jutott az olasz, és a Sunderland ellen 46 másodperccel azután, hogy csereként váltotta Dimitar Berbatovot, ismét gólt szerzett. Késõbb, a Middlesbrough ellen játszott elõször kezdõként az angol élvonalban.

 

Macheda a Unitednél elnyerte a Jimmy Murphy Év akadémiai játékosa címet - akárcsak Mats Moller Daehli, aki szintén megjárta az Old Traffordot, majd került a walesi csapathoz.

 

A Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva ellen mutatkozhatott be ám a következõ szezonját sérülés hátráltatta. Felépülését követõen góllal tért vissza a Chelsea elleni rangadón, majd az Aston Villa ellen már negyedik gólját jegyezhette az elsõ csapatnál. A következõ években a klubja kölcsönadta többször is, 2011-ben visszatért szülõhazájába, ahol a Sampdoria csapatánál kötött ki, majd a 2012/13-as szezonban a QPR-t és a VfB Stuttgartot is erõsítette.

 

Federico számára a 2013/14-es idény volt a legeredményesebb, elõször a Doncaster Rovers-nél játszhatott, ahol három gólt szerzett, majd a Birmingham City-hez került, ahol 18 találkozó alatt 10 gólig jutott, ezzel segítve Lee Clark gárdáját a kiesés elkerülésében.

 

Macheda a Cardiff harmadik igazolása Javi Guerra és Guido Burgstaller után, akik az elõzõ héten írtak alá a walesiekhez.

 


Cardiff City

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!