Rafael: A játékosok a hibásak

Rafael da Silva szerint a Manchester United játékosainak vállát kell nyomja a felelõsség a klub tavalyi szezonbeli pocsék szereplését követõen.


A 23 éves játékos állandó szereplõje volt David Moyes csapatának a védelem jobboldalán, de õ sem tudta megakadályozni, hogy a csapat lecsússzon az európai kupaindulást jelentõ helyekrõl, miután az 1989/1990-es szezon óta legrosszabb teljesítményt produkálva csak hetedik helyen végeztek.

 

Egy március végén elszenvedett térdín sérülést miatt kihagyni kényszerült a szezon hátralévõ részét, így csak a lelátóról szemlélhette csapata egyre mélyebbre süllyedését, amelyet követõen a vezetõség menesztette Moyes-t, helyét pedig Ryan Giggs vette át az utolsó négy fordulóban.

 

Rafael elismerte, nagyon nehéz volt az alkalmazkodás az új körülményekhez Sir Alex Ferguson tavaly nyári távozását követõen, ettõl függetlenül hiszi, hogy neki és csapattársainak kell viselni a felelõsséget a United hibáiért.

 

"Ez az év közel sem volt normális. Hat éve vagyok a csapat tagja, ebbõl háromszor bajnokok lettünk, kétszer pedig ezüstérmesek" - kezdte a Globo Esporte-nek.

 

"Szerintem ilyen a futball, hiszen 26 év után új menedzserünk lett, amely hatással lenne bármelyik csapatra. Minden menedzsernek megvan a saját stílusa."

 

"Ezért a játékosokat is hibáztatni kell, mert a dolgok rosszra fordultak a pályán, úgyhogy meg kell próbálnunk helyre hozni a jelenlegi helyzetet a következõ szezonban."

 

 

Moyes utódlásáról már sikerül gondoskodni a Manchester Unitednek, ugyanis három éves szerzõdés keretében a holland válogatott jelenlegi szövetségi-kapitánya, Louis van Gaal ül le a kispadra, aki a világbajnokság befejeztét követõen kezdi majd el a munkát új állomáshelyén.

 

Rafael állítása szerint a 62 éves szakember hihetetlen hírverés közepette érkezik majd a csapathoz, köszönhetõen válogatottbeli, illetve leendõ Unitedbeli játékosának, Robin van Persie-nek.

 

"Van Persie rengeteg jó dolgot mesélt róla, különösen akkor, amikor elõször szóba került a neve a csapattal kapcsolatban" - tette hozzá.

 

"Én is sok mindent hallottam róla, amikor a Barcelona és a Bayern München edzõje volt."

 

Rafael két válogatottsággal büszkélkedhet a brazil nemzeti csapatban, mégse lepõdött meg, hogy kimaradt Luiz Felipe Scolari világbajnok keretébõl, miután az elmúlt két év során egyszer se tudta beverekedni magát a válogatottba.

 

"Azt követõen, hogy tavaly, amikor jól ment a játék, nem kaptam meghívót, éreztem, hogy nagyon nehéz lenne bekerülnöm a világbajnoki keretbe."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!