Edwin utolsó szezonja

Sir Alex Ferguson megerõsítette, Edwin Van der Sar a szezon végén visszavonul.


Ma reggel a karácsonyi, Sunderland elleni találkozó elõtti sajtótájékoztatón tért ki Edwin helyzetése Ferguson: "A terveinkben az szerepel, hogy ez az õ utolsó szezonja."

Ezzel talán befejezõdnek a hosszú hónapok óta tartó találgatások azzal kapcsolatban, vajon a holland hálóõr marad még egy évet, vagy nem.

 

 



 

Az egész októberben kezdõdött, amikor a United kapusedzõje, Eric Steele azt nyilatkozta, beszélt Van der Sarral, aki megerõsítette neki, a szezon végén visszavonul. A holland veterán azonban ezt rögtön cáfolta is, mondván a szezon során eldõl, hogyan képzeli jövõjét. Majd novemberben Ferguson is felszólalt ez ügyben a People magazinban: "Azért jöttem, hogy elmondjam, ez lesz az utolsó szezonja a kapusnak. Nagyon szomorú dolog, ám igen nehéz egy kapusnak 40 éves kor felett és nem szeretné, hogy az történjen vele, mint Peter Shiltonnal. Hirtelen, 40 éves kor felett hatalmasat esett a formája a kora miatt és ezt Edwin semmiképp nem szeretné. Õ egy ilyen makacs ember, hatalmas veszteség lesz számunkra."

Miután Sir Alex többször is hangoztatta, nagyon bánja, hogy 1999-ben, Peter Schmeichel távozásakor nem sikerült azonnal leigazolnia Edwint, most nem szeretne hasonló helyzetbe kerülni.

Ennek érdekében már érkezett a dán Anders Lindegaard a norvég Aalesunds együttesétõl és a hírek szerint a német válogatott Manuel Neuert is meg kívánja szerezni a menedzser.

"Sajnos nem tudjuk Anderst regisztrálni a január 4-i, Stoke elleni mérkõzés elõtt a munkaszüneti napok miatt. De szerencsére már velünk edz és ez a fontos most, mivel néhány hetet kihagyott a véget érõ norvég bajnokság után, így elsõdleges, hogy erõnlétileg rendbe jöjjön. Majd meglátjuk, hogy sikerül fejlõdnie."

 Ferguson beszámolt a sérülésekrõl is, miszerint Vidic, Carrick, Nani és Anderson felépült az influenzából, amit a múlt héten kaptak el és a Chelsea elleni találkozót ki is kellett volna hagyniuk emiatt. Paul Scholes és John O'Shea ágyék és lábszár problémák miatt továbbra sem bevethetõ, ám rajtuk kívül mindenki egészséges és erõs kerettel készülhetnek a Fekete Macskák ellen.

"Szerencsénk volt, hogy egy pontot szereztünk náluk." - mondta Ferguson. "A szezon legnehezebb idegenbeli mérkõzésünk volt az számunkra."

A menedzser fél szemmel a tabellát is figyeli, szeretne január 4-én is az elsõ helyen állni csapatával: "Célom, hogy január 4-én is a táblázat élén legyünk. Nagyon jó lenne. Ha így lesz, jól dolgoztunk."


guardian.co.uk


guardian.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!