Januzaj debütálása semmissé válhat

A belga szélsõ lett a Manchester United akadémiájának 100. olyan tagja, aki bemutatkozhatott hazája válogatottjában, de az eseménynek helyt adó mérkõzés hivatalosságát most megtámadhatják.


Adnan Januzaj válogatottbeli debütálását semmissé teheti a FIFA, köszönhetõen a belgák szövetségi-kapitánya, Marc Wilmots hibájának.

 

Történt ugyanis, hogy a 2014. május 26-án, a Luxemburg ellen játszott barátságos-mérkõzésen a Manchester United középpályása is pályára lépett, mint Belgium világbajnoki keretének tagja. Azonban a belga Sportwereld szerint a belgák hét alkalommal cseréltek a mérkõzésen, így a mérkõzés hivatalos státuszát érvényteleníthetik.

 

A nemzetközi futballszövetség égisze alatt rendezendõ mérkõzésen ugyanis csak hat csere engedélyezett, amely értelmében a fentebb nevezett mérkõzést visszaminõsíthetik egyszerû edzõmérkõzéssé a hivatalos , FIFA által is jegyzett barátságos-mérkõzés státuszból.

 

 

Pedig ezzel a mérkõzéssel Adnan Januzaj mondhatta volna el magáról, hogy õ lett a Manchester United akadémiájának 100. végzõse, aki végül válogatottságig jutott pályafutása során.

 

Valószínûleg egyébként még nála is kevésbé lehet elégedett az esetleges ítélettel a Chelsea támadója, Romelu Lukaku, aki a kérdéses mérkõzésen mesterhármast jegyzett.

 

Persze Januzajnak a kisebb kellemetlenség ellenére sem kell túlzottan csüggednie, ugyanis világbajnoki felkészülésük jegyében a belgák szombaton Tunéziával mérkõznek meg, és így legalább elmondhatja magáról, hogy kétszer mutatkozhatott be a válogatottban.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!