Rooney góllal döntetlent játszott Anglia

Wayne Rooney megszerezte 39. gólját az angol válogatott színeiben, mely 2-2-es döntetlent játszott Miamiben Ecuador ellen. Antonio Valenciát a 78. percben kiállította a játékvezetõ.


Mindössze nyolc perc játék után Walter Ayovi beadása szállt túl Chris Smallingon és találta meg Enner Valenciát, aki bombafejessel vette be a korábbi United-játékos, Ben Foster kapuját. Roy Hodgson csapat jól reagált, Rooney lövése után Ross Barcley sarkazása veszélyeztetett, ám gól nem született.

 

Nem úgy Alex Oxlade-Chamberlain centerezése után, amikor Rickie Lambert még csak a kapufát találta el, de a kipattanót Rooney közelrõl bekotorta a hálóba, kiegyenlítve az eredményt. Rooney nagyon örült góljának, miután ezen a héten a média igen sokszor kritizálta õt.

 

Rooney közel járt második góljához is, ám Luke Shaw beadását követõen nem talált kaput, majd egy kemény lövéssel tesztelte Maximo Banguera kapust. Lambert azonban sikeresen szerezte meg Angliának a vezetést, Barkley remek megindulása után a csatár erõs lövéssel fejezte be a támadást és ezzel már a háromoroszlánosok vezettek. Ám Ecuador megérdemelte a döntetlent.

 

Enner Valencia még csak a kapufát találta el, ám a csereként beálló Michael Arroyo a tizenhatos elõterébõl, zseniális lövéssel vette be Foster kapuját. Raheem Sterling csúnya szereléssel próbálkozott Antonio Valencia ellen, aki mérgesen a Liverpool játékosa után ment és megragadta a torkát. Jair Marrufo, az amerikai játékvezetõ mindkét játékost kiállította a meccs barátságos jellege ellenére is.

 

 

Rooney-t épp Sterling váltotta a 64. percben, míg Chris Smalling és Phil Jones a meccs elõrehaladtával egyre jobban teljesített a védelem közepén. Danny Welbeck a találkozó utolsó szakaszában váltotta Lambertet.

 

Anglia utolsó felkészülés mérkõzésére szombaton, Honduras ellen kerül sor.

 

Eközben Tom Lawrence továbbra is a walesi válogatottban történõ bemutatkozására vár, hiszen a hollandok elleni 2-0-s vereség során csak a kispadon kapott helyet. Chris Coleman hat cserét hajtott végre az Amszterdamban lejátszott találkozón, ám a 20 esztendõs támadó nem kapott lehetõséget arra, hogy bizonyíthasson új menedzserének, Louis van Gaalnak.

 

Robin van Persie az elsõ félidõt játszotta le, Wayne Hennessey kapust kétszer dolgoztatta meg. A gólokat Arjen Robben és Jeremain Lens szerezték.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!