Fergie: Naninak a klub legyen az elsõ

Sir Alex Ferguson felhívta Nani figyelmét, felejtse el az Aranylabdát, inkább a Unitedre összpontosítson.


Nani Old Trafford-i pályafutása egy évvel ezelõtt úgy tûnt, befejezõdik. Egy jó debütáló szezon után a következõben egyáltalán nem sikerült megtalálnia formáját a portugál játékosnak, és már olyan hírek jelentek meg, hogy a 2007-ben 17millió fontért, a Sportingtól vásárolt középpályástól megválik csapata.

 

 



A Stoke elleni különösen gyenge produkciója után úgy tûnt, Nani nem alkalmas arra, hogy a Cristiano Ronaldo utáni idõszak meghatározó játékosa legyen. De aztán hirtelen a semmibõl Nani újból rátalált formájára és bizalmat is kapott.

Amilyen rosszul játszott a Stoke City ellen, olyan zseniális volt az Arsenal elleni mérkõzésen, azóta pedig nem is néz vissza a múltba.

Ennek köszönhetõen a játékos arra számít, a következõ Aranylabda szavazáson már a neve a jelöltek között szerepelhet.

Azonban Ferguson nem foglalkozik az ilyen személyes elismerésekkel. Csak azt akarja, Nani fejlõdjön és egyre jobb legyen.

"Hogy õszinte legyek, nem igazán érdekel az Aranylabda." - mondta Ferguson. "Neki az legyen a célja, hogy itt legyen sikeres!"

"A képessége mindig megvolt. Hatalmas ösztönzést kapott. Mindkét lábbal jó, gyors és bátor. Soha nem hiányzik edzésekrõl és mindig játszani akar."

Ferguson szerint Nani nem mindig a megfelelõ döntéseket hozza, vagy a megfelelõ lehetõséget választja.

"Amikor fiatalokat hozol a klubhoz, reméled, hogy gyorsan éretté válnak. Nani esetében ez kicsit lassabban akar kialakulni. Látunk néhány jó jelet. Javult a játéka és remélhetõleg ez folytatódni is fog."

fifa.com
 


Fifa.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!