Robson: Robinnak még van ideje

Bryan Robson szerint Robin van Persie-nek követni kellene Teddy Sheringham példáját, ha még újabb egy évtizedig játszani akar.


A holland csatárt inspirálta a Ryan Giggs mellett végzett munka és világos célt tûzött maga elé: meghosszabbítaná pályafutását, mivel úgy érzi, még több év áll elõtte a csúcson.

 

"Addig akarok játszani a válogatottban, amíg csak lehet" - nyilatkozta Robin a közelmúltban, a világbajnokság elõtt, ahol csapatkapitányként szerepelhet majd. "Ha a testem engedi, szeretnék 40 éves koromig játszani."

 

Robson - aki 1997-ben úgy lépett pályára a Middlesbrough-ban, hogy csak 10 napja volt 40. születésnapjáig - azt sugalmazta, van Persie vetélkedhet a United korábbi csatárával, Teddy Sheringhammel, aki még mindig elmondhatja magáról, hogy mezõnyjátékosként õ lépett pályára a Premier League-ben a legidõsebbként, 40 évesen és 270 naposan.

 

"Olyan játékosok, mint Robin van Persie képesek ezt megtenni azzal, ahogyan vigyáznak magukra" . mondta Robbo a ManUtd.com-nak. "Minden, amit tehet az az, hogy olyanokra figyel, mint Teddy Sheringham. Középcsatárként kicsit nehezebb teljesíteni olyan szinten 40 éves korig, amit maguknak terveztek, de Sheringham bebizonyította, hogy meg tudod tenni, ha elég eltökélt vagy."

 

 

Robson hajthatatlan abban, hogy egyes labdarúgókat túl korán leírnak, pedig számos bizonyíték van arra, hogy a kor nem mindig számít.

 

"A sajtóban gyakran ráaggatját játékosokra azt, hogy túl öreg, amint elérte a harmincat. Emlékszem, 38 voltam, amikor elhagytam a Unitedet, ahol több trófeát is nyertem: KEK-et, FA-kupát. Úgyhogy én nem hiszek az ilyen beszédeknek. Ha elég eltökélt vagy, mint Ryan Giggs is, kiterjesztheted a karrieredet."

 

Ha megnézed Steven Gerrard teljesítményét, amit tavaly az Old Traffordon produkált, az azt mutatja, ezeknél a játékosoknál soha nem lehet elhinni, amit a média mond.Ha valakinek harmincon túl van egy rossz meccse, akkor mindig azzal jönnek, hogy túl öreg. Mint korábbi játékos, ezt én biztosan nem hiszem el."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!