Borsócska hozta a kötelezõt

Javier Hernandez csereként beállva, a tõle jól megszokott módon, góllal segítette hozzá hazája válogatottját a Horvátország elleni 3-1-es magabiztos gyõzelemhez és alig várja, hogy a következõ körben szembenézzen Hollandia válogatottjával.


Chicharito a 61. percben, 0-0-ás eredménynél állt be és imái most sem hagyták cserben. A mexikói gárda ugyanis hamarosan gólzáporral lepte meg az ellenfelet.

 
Az elsõ játékrész eredménytelenségét a menedzserek cserékkel próbálták megtörni, ami a mexikói szövetségi kapitánynak be is jött. Szemmel láthatóan felpörgött a játék. A 71. percben nem volt kegyelem a horvátok számára. Egy mexikói szögletet követõen, Rafael Márquez a bal alsóba fejelt, majd négy perccel késõbb Andrés Guardado lõtte ki a jobb felsõt 14 méterrõl és hamarosan egy újabb szögletet után, a kis lesipuskás Hernández is kapuba bólintotta a játékszert, amivel már 3-0-ra vezetettek Chicháék.  
 
Ekkora gólkülönbséggel felcsillant a remény a mexikóiak elõtt, hogy megelõzve a brazilokat, akár csoportelsõként is továbbjuthatnak. Ezt azonban a horvátok középpályása Ivan Perisic a 87. percben megakadályozta, szépítõ találatával beállítva a 3-1-es végeredményt.
 
Hernandez egy év és egy nap óta nem lõtt gólt hazája színeiben, de mostani teljesítménye azonnal nagy vitát kavart. Vajon helye van-e a kezdõben a hollandok ellen? Chicharito viszont remekül érzi magát, nincs rajta nyomás és szívesen hozzásegítené még hazáját pár góllal a gyõzelemhez.
 
"Úgy érzem magam, mint aki egy nagy tehertõl szabadult meg, élvezem a focit és imádok játszani" - mondta Hernandez a FIFA.com-nak adott interjújában.
 
 
"A futball egy csodás dolog. Nem feltétlenül kell gólt lõnöd ahhoz, hogy hasznára légy a csapatodnak. Persze fontosak a gólok is, de ugyanolyan fontos a jó csapatjáték, és hogy segítsd a társaid ahol csak tudod."
 
"Ezt a gólt a nagypapámnak ajánlanám, akinek a 85. születésnapja közeleg, továbbá a feleségemnek, a családomnak, akik jóban rosszban mellettem állnak és természetesen a mexikói szurkolóknak.
 
Hernandez már várja a lehetõséget, hogy szembenézzen az Old Trafford új fõnökével és Van Persie-vel, aki három gólt lõtt eddig a hollandok színeiben Brazíliában. 
 
Chicharito arra a kérdésre, milyen érzés lesz játszani Van Gaal csapata ellen, a következõket válaszolta: "Õ most Hollandia menedzsere, én pedig egy mexikói játékos vagyok. Ennyirõl szól ez a dolog."
 
"Robin pedig egy fantasztikus csatár, hihetetlen technikával és gyorsasággal. Nagyon örülök, hogy egy klubban játszhatom vele, nagyon segítõkész és sokat tanultam tõle."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!