Weir célja a bizonyítás

James Weir három fontos góllal járult hozzá ahhoz, hogy az U21-es Vörös Ördögök nagyon közel álljanak a végsõ sikerhez a 2013/2014-es szezonban. A prestoni születésû középpályást most a múltról és a jövõrõl kérdezte az Inside United.


Mennyire éltétek meg csalódásként, hogy nem sikerült megvédenetek címeteket az U21-es bajnokságban a Chelsea elleni döntõbeli vereséget követõen?

Hihetetlenül nagy arculcsapásként éltük meg, hogy a mérkõzés végén buktunk el a Chelsea ellen. Természetesen minden társamnak, és nekem is hihetetlenül fájt látni amint a Chelseasek ünneplésbe kezdenek. Sokáig fog kísérteni ez a dolog minket, amelyet nem szeretnénk, ha újra elõfordulna.

 

Erõs csapattal érkezett a Chelsea, amely kemény ellenfél volt az Old Traffordon...

Van néhány kiemelkedõen jó játékosuk. A gyõztesgóljuk szerzõje, Lewis Baker nagyon jó, ahogy Nathan Ake is.

 

A kispadról álltál be a döntõben. A szezon végén sok hasonlóban volt részed - azért, mert nem voltál teljesen egészséges?

Igen, újra elõjött a bokaproblémám. A szezon elején volt egy térdsérülésem is, amelyet meg kellett mûteni, így sokáig nem voltam bevethetõ. Nagyon frusztráló volt. Visszatérésem után csak az lebegett a szemem elõtt, hogy újra a kezdõben lehessek, és 90 percet a pályán legyek.

 

Tehát nagyon nem szeretted volna, ha a szezon véget ér?

Nem igazán, hiszen éppen csak megfelelõ erõnléti állapotba kerültem. Jó szezont zártak a fiúk, amit az is mutat, hogy sikerült eljutnunk a döntõig, fõleg annak tükrében, hogy hogy álltunk Karácsonykor. Nagyon jól összecsiszolódtunk, és remélhetõleg jövõre is sikerül hasonló sikereket elérnünk.

 

 

Úgy tûnt, hogy a szezon véget ér számotokra a Reading elleni utolsó bajnokin, majd jöttél Te, és segítettél a dolgokat megfordítani....

Azt kell hogy mondjam, eléggé szerencsés találat volt, de ezzel együtt az volt az egyik legszebb estém nekem, és néhány társamnak is a futballban, különösen Paddy McNairnek, aki a gyõztesgólt rúgta. Nagyszerû meccs volt.

 

Emellett a Norwich City ellen kétszer is eredményes tudtál lenni az Old Traffordon. Mit jelentett ez számodra?

A döntõ elõtti két mérkõzésem alapján azt gondoltam, és reméltem, hogy a Chelsea elleni újra eredményes tudok lenni. Kezdtem azt gondolni, hogy az Old Trafford lehet az én szerencsehozó pályám. Kiváltságnak érzem, hogy sikerült ott gólt szereznem, és csak a balszerencsénken múlt, hogy végül nem tudtunk nyerni a Norwich ellen.

 

Összességében miként értékelnéd a szezont?

Nem ment annyira jól minden Európában, mint ahogy speciel én szerettem volna, ugyanis nem sikerült kivívnunk a továbbjutást az Ifjúsági Bajnokok Ligája csoportkörébõl. Emellett szerettem volna állandó taggá válni a tartalékok kezdõjében, úgyhogy csalódást számomra a sok sérülés, bár ettõl függetlenül jól alakult a szezon.

 

 

Mik a céljaid a 2014/2015-ös idényre?

Nagyon fogok hajtani. Természetesen szeretnék továbbra is elõrébb lépni, és a lehetõ legjobb játékossá válni. A következõ szezonban mindenki tiszta lappal indulhat, és valami ehhez hasonló volt David Moyes esetében is, de biztos vagyok benne, hogy Warren Joyce [a tartalékok edzõje] beszélni fog az új menedzserrel [Louis van Gaal] a játékosai kapcsán, és remélhetõleg a saját szemével is megnéz majd minket.

 

Adnan Januzaj, James Wilson és Tom Lawrence is bizonyították, hogy az ajtó továbbra is nyitva áll a felnõtt csapathoz....

Megkapták a lehetõséget, és hihetetlenül jól sikerült élniük vele - Adnan két kézzel ragadta meg esélyét. Csak abban reménykedhetek, hogy ez csak a kezdet. Jó látni, hogy brit fiatalok, mint Willo és Tom is megkaphatták a bizalmat, és remélhetõleg még páran követhetjük õket. 13 éves korom óta tartozom a klub kötelékeibe, és a világon nincs jobb akadémia ahhoz, hogy valaki aztán a felnõttek között találja magát. A klubnál kivárják a megfelelõ pillanatot, ez pedig remek.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!