Ki vagy, Ander?

A Manchester United bejelentette, leigazolta az Athletic Bilbao középpályását, Ander Herrerát. Mennyit tudsz a spanyol játékosról? Most bemutatjuk õt.


A háttér: Ander Herrera egy 24 éves középsõ középpályás, aki 1989. augusztus 14-én látta meg a napvilágot Bilbaóban. A spanyol focit a Real Zaragozánál tanulta, melynek elsõ csapatában 41 alkalommal szerepelt és 2009-ben hozzásegítette a csapatát az élvonalba jutáshoz. Két évvel késõbb a Bilbaóhoz igazolt 6,6 millió font ellenében.

 

A bilbaói srác: Egy hatékony középpályás trió tagjaként - Oscar de Marcos és Ander Iturraspe mellett - Herrera kulcsfontosságú elemévé vált annak a csapatnak, mely gyors léptekkel haladt felfelé mind a spanyol, mint pedig az európai labdarúgásban. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a San Mames-ben töltött elsõ szezonja végén - Marcelo Bielsa gyámsága alatt - döntõt játszott az Európa-ligában és a spanyol kupában is. Majd a 2012/13-as szezonját egy sérv kísérte végig, miközben egy sor nagy név távozott a klubtól, ám Ander visszatérése segített az Athletic-nek, hogy elkerülje a kiesõzónát. Hírneve fokozódásával többek között a United is érdeklõdni kezdett iránta. A játékmester azonban maradt a baszk klubnál és 33 bajnoki alatt öt góllal segítette csapatát a legutóbbi szezonban a La Liga negyedik helyéhez.

 

Találkoztunk már vele korábban? 2012 márciusában a United az Old Traffordon fogadta az Athletic-et az Európa-ligában egy olyan találkozón, amelyen a Vörös Ördögök 3-2-es vereséget szenvedtek Bielsa igen energikus csapatától. Herrera fõszerepet játszott azon az estén, 86 percet játszott és gólpasszt adott de Marcos-nak. A visszavágón is kikapott a United, ami a sorozattól való búcsút jelentette a klub számára. Miután szemtanúja volt csapata vereségének, Sir Alex Ferguson elismerõen nyilatkozott az ellenfélrõl: "Az Athletic munkabírása magasabb, mint amit bármikor is láttam Európában. De ez nem csak errõl szól, hiszen nagyon jó játékosaik is vannak. Messzire el fognak jutni."

 

 

Válogatottság: Herrera eddig minden utánpótlás válogatottban szerepelt a spanyolokkal, ám a felnõttek között még nem mutatkozott be. Juan Matával és David de Geával a spanyol U21-es nemzeti csapatban szerepelt együtt. Három alkalommal pályára lépett az olimpiai csapatban is 2012-ben. A spanyol válogatott korai búcsúja a világbajnokságról sokak szerint meghozhatja Herrerának is az áttörést, amennyiben jól teljesít a Unitedben.

 

Mit mondtunk mi: "Ander egy fantasztikus, fiatal játékos, órási energiával és kreativitással. Úgy gondoljuk, hogy õ az egyik legnagyobb spanyol tehetség és biztos vagyok benne, hogy a United szurkolói is imádni fogják. Örülök, hogy a Manchester Unitedet választotta és, hogy részt fog venni a klub jövõjében." - Ryan Giggs

 

Mit mondott õ: "Egy álom válik valóra azzal, hogy a Manchester Unitedhez igazolhattam. Az Athletic színeiben már játszottam az Old Traffordon az Európa Ligában, és az volt az eddigi karrierem egyik csúcspontja. Azért csatlakoztam a Unitedhez, hogy segítsek nekik elérni a céljaikat. Kedden érkeztem és most, hogy már Manchesterben lakok, már alig várom, hogy pályára léphessek az elsõ meccsemen a United híres, vörös mezében." - Ander Herrera

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!