Louis van Gaal bemutatása ÉLÕ

Louis van Gaal bemutatása az Old Traffordon - ÉLÕ szöveges közvetítésben a ManUtdFanatics-hu-n!


16:33 A sajtótájékoztató befejezõdött!

 

16:31 További információk a menedzsertõl: "Ez a világ legnagyobb méretû klubja, mert hihetetlenül ismert a világ minden táján. A sportban soha nem lehetsz a legnagyobb klub, mert minden évben bizonyítanod kell ezt. Ez a csapat az elõzõ szezonban hetedik helyen végzett, tehát nem lehet a legnagyobb klub. De a világ minden pontján ismerik. Amikor Kínában, vagy Brazíliában voltam, mindenki a Manchester Unitedrõl beszélt, pedig én a holland válogatott szövetségi-kapitánya voltam. Ez a különbség. Rengeteg elvárás fogalmazódik meg velem szemben, de éppen ezért hatalmas kihívás is számomra."

 

16:28 Louis van Gaal Wayne Rooneyról és a tapasztalt játékosokról: "Rám nem mindig van hatással, és gyõz meg az a tény, hogy egy játékos tapasztalt, tekintve, hogy már a médiában is többször elmondtam, volt egy 16 éves fiú Clarence Seedorf személyében, akinek lehetõséget adtam az Ajaxnál, és néha tapasztaltabbnak tûnt, mint egy 30 éves játékos. Minden a személyiségen múlik. Önök Rooneyt hozták szóba, de had mondjam el, hogy Michael Carrick megsérült a tegnapi, vagy az azelõtti napon, amely hatalmas csapás számunkra, hiszen õ egy nagyon tapasztalt tagja a keretnek."

 

 

16:26 Amikor arról kérdezték, mennyire izgatott új szerepét illetõen, így válaszolt: "Ezt nehéz leírni. Két napja vagyok itt és rengeteg emberrel találkoztam. Amikor látod ezeket az embereket, észreveszed, mennyire imádják ezt a klubot, és egy családot alkotnak, emellett pedig nagyon sokat várnak tõlem. Teljesíteni tudom-e az elvárásaikat? Szerintem képes leszek rá, de ennek a klubnak a nagysága okán ez sokkal nehezebb dolog lesz, mint máshol."

 

16:25 "Erõs filozófiával rendelkezem, és minden egyes évben, amelyben dolgoztam, ez a filozófia csak megerõsítésre talált" - tette hozzá. "Sir Alex Ferguson szinten egy erõs filozófiával rendelkezõ edzõ volt, ami szerintem nagyon jól mûködött." A skót edzõlegenda felhívta õt, hogy gratuláljon új állásához, emellett pedig együtt kávéztak és ettek is. "Mindig ittunk egy üveg bort, amikor már vége volt a mérkõzéseknek. Nagyon jól ismerjük egymást. Együtt fogok vele kávézni és borozni!"

 

16:23 Amikor stílusáról kérdezték, így válaszolt: "Demokratikus ember vagyok, aki megértõ az emberekkel. Természetesen elvitathatatlan, hogy erõs személyiséggel rendelkezem, de a többi jellemzõm még fontosabb. Ez a személyiségem kulcsa. Azok, akik azt mondják, hogy diktatórikus, azok "nem mondják az igazat, ugyanis a média mindig ezt a nem túl szép oldalamat próbálja kidomborítani. Ha az emberek sokat hallják ezt, akkor õk is ezt fogják már továbbadni."

 

16:21 A menedzser arról, hogy miért nincs szabadságon. "Amikor az ember ilyen kihívás elõtt áll, mint ez, azt nem szabad elszalasztania. Számomra ez is egyfajta nyaralás. Szeretem, ha dolgozhatok." Hozzátette, a negyedik hely megszerzése soha nem volt cél számára, csak az elsõ hely megszerzése, de megjegyezte, hogy ehhez elõbb össze kell szoknia a játékosokkal.

 

16:17 Van Gaal fog tanácsokat adni az akadémiai rendszerrel kapcsolatban, de hangsúlyozta, hogy ez hosszútávú feladata. "Nicky Butt már most is a segítségünkre van. Paul Scholes számára megfogjuk találni a megfelelõ szerepkört a klubnál, ahogy szerintem Phil Nevillenek is. Ez a célunk. Szükségünk van ezeknek az embereknek a tudására. Ez nem könnyû feladat. Személyesen kell velük majd beszélnünk, éppen ezért egyelõre ki kell várnunk, aztán majd meglátjuk."

 

16:15 A menedzser részérõl rögtön egyenes beszéd fültanúi lehettünk, ugyanis állítása szerint "minden játékos lehetséges esélyes" arra, hogy csapatkapitány legyen. "Ez nagyon fontos számomra" - mondta. "De ehhez idõre van szükségem. A gyors döntések nem mindig kifizetõdõek."

 

16:13 Louis van Gaal nem fog jóslatokba bocsátkozni, de "minden tõle telhetõt" megfog tenni a klubnál. Megerõsítette, hogy a Manchester Unitedet tartja a világ legnagyszerûbb klubjának, Luke Shaw és Ander Herrera leigazolását pedig õ hagyta jóvá.

 

16:08 "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az elsõ lépéseimet a stadionban Sir Bobbyval tehettem meg" - Louis van Gaal

 

 

16:07 Louis van Gaal és Sir Bobby Charlton fotósok hada elõtt fotózkodik. Van Gaal kezében egy 1-es számú mez a nevével ellátva.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!