Folytatódik a siker vagy újabb sötét idõk jönnek?

Bár a szezonnak nincs vége, mégis mindenkit már most az foglalkoztat, ki lesz az, akivel a 2011/2012 szezon csapat névsora  kezdõdni fog. A kapus poszt az, ahol nem lehet kísérletezni. Itt nem lehet próbálgatni, mert kupák mehetnek el rajta! A kapus bizalmi poszt, itt az edzõnek el kell köteleznie magát egy olyan kapus felé, akiben látja azt a potenciált, ami több sikeres szezonhoz kell.

 
Összeszedtem azokat a neveket, akiket szóba hoztak a Manchesterrel, vagy bármi apró esély van az érkezésükre. 
Ez egy szubjektív vélemény, elsõ írásom ide, remélem tetszeni fog.
 
Kezdük a jelenleg nálunk szolgáló kapusokkal:
 
Edwin Van der Sar: 40 éves , de mindannyian tudjuk ez nem látszik rajta. A legjobb az lenne, ha õ maradna még és akkor nem lenne probléma 1-2 évig. Sajnos erre nagyon kevés az esély, sõt én azt mondom 0, bár bevallom, amikor elbuktuk az FA kupa elõdöntõjét akkor megfordult a fejembe az, hogy esetleg még marad, hogy elnyerje ezt a kupát is, de nem igen számítok rá, és ha nem baj nem is ecsetelném azt hogy õ miért jó mert mindannyian tudjuk!
Tomasz Kuszczak: 29 éves, nagyon jó kor egy kapus szempontjából. Nem kapta meg az esélyt Fergitõl és már nem is igen fogja. Csere kapusnak tökéletes ilyen klubnál, mert mondjuk egy páran hogy nem MU szintû kapus! Ami tény tényleg kicsit bizonytalan és nem egy olyan megjelenésû ember, aki a védelmet irányítani tudja, nem sugároz magabiztosságot! Reflexei a helyén vannak és olykor egész szépen véd, lábbal nem az igazi és nem igazán tarol a beadásoknál, de ennyi játék lehetõség mellett nem csoda!
Anders Lindagaard: 27 éves, ha ide került, rossz nem lehet, hiszen végigjárta a szamárlétrát. A kérdés az, a következõ fok az a Manchester elsõ számú kapus posztja vagy nem? 2010-ben megválasztották az év kapusának Dániában és Norvégiában és a válogatottban is bemutatkozott már, szóval nem ügyetlen. Védett két olyan meccsen, ahol nem igazán kellett megmutatnia a tudását, de szerintem õt csak második számú kapusnak hozták és ha védeni akar a válogatottjában, akkor nem engedheti meg magának azt, hogy itt évekig csere legyen úgy, mint Kuszczak! 
Ben Amos: 21 éves ezen a poszton még gyerek. Õt el bírom képzelni akár 6 év múlva, de elõbb semmiképp, szerintem meggyõzõ teljesítményt tud felmutatni és 5 év alatt fejlõdhet annyit, hogy beérjen itt, de elõbb semmiképp.
 
És akkor a többi szép névsor és ez még csak bõvülhet:
David de Gea: 20 éves agyon van sztárolva, 20 milliót kicsengetni érte szerintem balgaság lenne és ha Amosra azt mondtam, hogy gyerek, akkor ez alól õ sem kivétel! Nem nagyon szeretné elhagyni Spanyolországot és szerintem vele úgy járnánk, mint a Liverpool Pepe Reinaval. Lenne egy potyázó kapusunk, aki ha 15 meccset lehoz normálisan 1 szezonban már jónak tekinthetõ, és ha már itt tartunk, õ végképp ne jöjjön ide!
Neuer: 25 éves,  szerintem jöhetne, de nem fog. Inkább elmegy egy Bayern Münchenbe, hogy megnyerje hazája bajnokságát és szerintem ezzel nincs semmi baj. Ne várjuk el egy némettõl, hogy neki Anglia legyen az álma(persze van kivétel õ Adler)! És remélem nem ellenünk mutatja meg, hogy miért jó kapus.
Buffon: 33 éves. Szó ami szó õ már nem a jövõ, szerintem õt nem kell bemutatni én nagyon jó kapusnak tartom  és bevallom elbírnám képzelni itt, levédhetne õ is olyan 5 évet és akkora már beérne Lindegaard vagy Amos, de sérülékeny nagyon, szóval érte kiadni azt a pénz amiért eljöhetne felesleges lenne, mert most már inkább egy porcelán baba mint sem egy kemény kapus, aki 1 meccset véd 10-et kihagy.
 
Akiket én itt látnék és minden esély meg van rá, azok a következõk: Adler, Akinfejev, Loris, Stekelenburg, és van az aki jó lenne de esélytelen, még 40 millióért se engednék lehet, õ nem más, mint Petr Cech.
Adler: 26 éves és az álma a Manchester United(szerintem ez tud pluszt adni). Tudom erre egy páran húzni fogják a szájukat, hogy az álma az, akkor ennyi erõvel mi is mehetnénk, de szerintem nem lényegtelen az, hogy mennyire szereted azt a klubot, ahol játszol és nem kevés játékost tudok mondani (és ti is) akiknek az álma volt a United és szerették a klubot. Meg lehet nézni, miket értek el!
Tapasztalt, jó kapus, válogatott, csak balszerencséjére megsérült a VB elõtt 
Akinfejev: 25 éves. Fiatal kora ellenére igen tapasztalt klub és válogatott szinten is és õ igazi vezéralkat. Nem véletlenül csk, de õ szerintem képes lenne irányítani a védelmet. Már jóval régebben szóba hozták a MU-val és õ is új kihívásokat szeretne távol Oroszországtól, én elbírnám képzelni a kapunkba.
Lloris: 24 éves remekel a klubban is és a válogatottban is. Minden évben ott vannak a BL-ben és nem rajta múlik hogy nem jutnak tovább sõt szerintem õ sokat hozzá tesz! Válogatott leszerepelt 2010-ben, de arról a kapus nem tehet, õ hozta azt amit lehetett. 
Stekelenburg: 28 éves, én úgy vélem õ lenne a legjobb megoldás! Az Ajaxnál és a holland válogatottnál is õ lépett VDS nyomdokába és eddig még nem vallott szégyent szerintem. Róla biztosan állítom, hogy jó, remek fizikumú és hosszú távon képes jó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, nem roppan össze a nagy tét alatt, ezt mutatta a 2010-s VB menetelés is!
  Azt kifogásolják sokan, hogy ha olyan jó, miért nincs már egy nagy klubban? Elsõ kérdés: nektek mi a nagy klub?
Lehet azért, mert várja a megfelelõ ajánlatot a megfelelõ klubtól, merem remélni, hogy az a klub mi vagyunk. 

Megpróbáltam összefoglalni ezt a kapus kérdést teljesen szubjektív vélemény alapján. Csak azokat írtam  le akiket ténylegesen érdemesnek tartok arra, hogy itt legyenek és 1-2 olyat akiket már szinte itt látnak, de én nem szeretném! Az árakra nem igazán tértem ki, mert úgy gondolom itt nem szabad skótnak lenni,  igaz Fergie?  
Fõleg az éveket emeltem ki, mert azzal jó tisztában lenni, hogy mit várhatunk el az illetõtõl. 
Ez az írás azt tükrözi, én mit hogyan érzek egy kapussal kapcsolatban. 
Szerintem mindegyik jó kapus! A kérdés az, hogy melyik igazán jó ahhoz, hogy övé legyen a Manchester United 1 számú meze.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!