Új csapat épül?

Kíváncsian - de nem idegbeteg módon - várom, kiket igazolunk a nyár folyamán. Vajon nagy nevek érkeznek? Vagy a lassan jól megszokott ismeretlen fiatalok jönnek? Esetleg a tartalékoktól kerül fel 1-2 fiatal? 
 


Húsz nap sem telt el a nyári átigazolási szezonból, egy érkezõ már biztosan van Phil Jones személyében. Még a Barca elleni borzalom elõtt arról szóltak a hírek, Ferguson 2-3 nevet mindenképp venni akar. Rengeteg a kérdés, vajon az átigazolási terveket mennyire változtatta meg a BL döntõ.
Ferguson azonnal le akarja gyõzni a Barcelonát, vagy olyan csapatot akar, mely bár a bajnokságban folyamatosan esélyes, "csak" 2-3 év múlva lesz képes felérni a csúcsra?
Még mindig áll, hogy 2-3 név érkezik vagy sokkal drasztikusabb átalakítás lesz? Esetleg ennyi volt az igazolásokból és a fiataljainkra építünk?
Talán ennyi volt az átigazolásokból? Úgy értve, hogy a szinte már fixnek mondott De Gea és Young is a keretben lenne.
Ha igen, akkor 2-3 év múlva lesz egy olyan csapatunk, ahol Lindegaard, De Gea, Rafael, Fabio, Evans, Smalling, Jones, Valencia, Fletcher, Gibson, Cleverley, Young, Nani, Anderson, Rooney, Welbeck, Hernandez csapat még mindig nagyon fiatal, ám sokkal tapasztaltabb lenne, mint most. Lenne néhány játékos, akik 30-hoz közeliek lennének, akadnának olyanok, akik huszas évek közepén léptek túl és még úgy is lennének olyanok, akik roppant fiataloknak számítanának. Mellettük még olyan "öregek" lennének, mint Vidic, Berbatov, Carrick, Evra, Park, O'Shea és jöhetne a fiatalok közül pár, akik már mezszámot kaptak, ígéretek, mint Pogba, Morrison, Tunnicliffe, Norwood, Will Keane, Josh King, Amos. 
A névsor alapján ez így is egy nagyon bõ keret lenne, ráadásul fiatalok és "öregek" is megtalálhatóak. Sokakkal ellenétben én ezt a verziót nagyon tudnám értékelni, nem hiszem, hogy orrba-szájba költekeznünk kellene, bár a De Gea, Young, Jones trió is 50 millió font körüli költekezést jelentene. 
De nézzük meg azt a verziót is, ami több embernek tetszene...
...a nagy költekezések, brutális változtatások:
Kapusnak ott van De Gea, akit nagyon a Unitedhez mondanak, 18 millió fontos árat fizetnénk érte. Ashley Young is szinte biztos 17 millió font ellenében, valamint ott van Phil Jones, aki szintén közel 17 millió fontért érkezett. Ez ha minden igaz, 52 millió font már. 
Kezdjünk neki, egyesek még igazolnák Sanchezt (akiért 30 fölött kellene fizetni), Sneijdert/Modricot (szintén 30+ millió), de még ide sorolható Hazard is. Az õ ára sem lenne kevesebb minden bizonnyal. Bár csak a transfermarkt.co.uk által megállapított ár után tudok tippelni, ott 20 millió fontot szabtak meg neki, de mivel szerzõdése csak 4 év múlva jár le és csapata sem akarja eladni, így az ár nála is harminchoz lenne inkább közelebb, mint a húszhoz. De Rossi neve is sokunknál felmerül, akit még talán a legolcsóbban lehetett volna elhozni az eddig felsoroltak közül, de a hírek szerint a shitty 35 milliós ajánlattal szállt be a versenybe, tehát ha ez igaz, úgy az arabok ismét "remek" áron vesznek egy játékost. (Bár megjegyzem, kétlem, hogy ennyire idióták lennének, hogy kiadnak ennyit egy olyan játékosért, akinek jövõre lejár a szerzõdése, szerintem ez csak egy hatalmas kacsa volt.)
Ha az itt elhangzott nevekbõl "csak" három jön, akkor is egy újabb 50 milliós kiadás lenne.  Tehát a biztosra mondott hármassal együtt 100 millió feletti költekezés történne. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyet Ferguson csinálna.
 
De tegyük fel, megteszi, ebben az esetben biztos lenne távozó is:
Wes Brown szinte biztosan elhagyja az Old Traffordot, 3 millió fontos ajánlatnál sokkal többet nem kapnánk érte. Hargo és Scholes jövõre már nem lesz (elõzõ idén sem volt), tehát a középpálya közepérõl sem Fletcher, sem Carrick távozása nem aktuális. A felsoroltak közül négyen a középpálya közepén (CM-ként, AM-ként is) bevethetõk, tehát talán Gibson is távozik. Esetében 5 milliós ajánlatról szólnak a hírek. Ha jön Sanchez, úgy Nani helye teljesen kérdéses, érte kapnánk a legtöbbet, 25-30 millió font körül, míg ha Berbatovval nem számol Ferguson, 10 millió font körüli összegért talán eladhatja. Ez összesen, legjobb esetben 50 millió font. 
Talán így már a 100 milliós költekezés nem is lenne olyan sok, bár nagyon felforgatott csapat lenne jövõre, ez biztos.
Amit pedig leginkább látnék:
Kapuban mindenképp Stekelenburg nálam a favorit Edwin utódjaként, fõleg mert maga VDS is õt javasolta. 
Védelembe senki nem kellene szerintem, nem is értem azt a Varane gyereket miért akarjuk 10 millióért leigazolni. Tartalékokhoz? Oda is felesleges, mert ott van Wooton-Gill kettõs.
Középpálya közepére szerintem De Rossi lenne a legalkalmasabb megoldás bárkivel (Fletcher,Carrick, Clev). De ha valóban beszállt a shitty valóban olyan irreális összeggel (amit ismét megjegyzem, szerintem kamu, hisz akkor már Sanchezért sem 1 milliós emeléseket tettek volna, hanem bevertek volna egy 40 milliós ajánlatot), akkor Fellaini. Szeretne távozni, mert szeretne a BL-ben játszani, de ha még õ sem, akkor Defour. Sneijdert sehogy nem tudom elképzelni a csapatba, inkább már akkor Modric, de õ sem illene igazán a Unitedre jellemzõ játékba.
 
Szélsõ játékunk felgyorsítása érdekében (mert ez a kulcsa a United támadásainak szerintem) Sanchez még jöhetne is, de ha nem jön, akkor sem dõl össze a világ, hiszen jön Young, így egy Valencia - Young széllel sokkal tempósabbak leszünk, mint idén voltunk. Nani mehet az Interbe, vagy ahova akar, mert aki ennyire agyatlan a játékhoz, az Young és Welbeck visszaérkezésével könnyen visszaesik majd az õt megilletõ padra. Egyetlen szerencséje volt idén, hogy Welbecket már nyáron elsóztuk, valamint hogy Antonio lesérült. Ha az a sérülés nincs, a portugál egész szezonban azt nyújtotta volna, amit március óta nyújtott, semmit.
De mivel így legalább elértük, hogy agyatlansága ellenére is képes volt eredményre (mi lett volna, ha még agya is lenne), most kell eladni és akkor nem bukunk a magas vételi árából.
Számokat tekintve, Stekelenburg 10 millió font, De Rossi 18, Young 17, ami összesen 45, és még lejön a Naniért kapott 25, így még ha a már meglévõ Phil Jonest beletesszük, 37 millió fontból sokat erõsítettünk.
De persze annak elég kicsi az esélye, hogy ez így fog történni, mindenesetre mivel még több, mint két hónap van az átigazolási idõszakból, nyugodtan, de kíváncsisággal várom a fejleményeket.
Ami pedig a többi csapatot illeti, nem kell velük foglalkozni, bár megjegyzem egyesek kétségbeesését itt sem értem, mert a riválisok sem költöttek még igazán.
Az Arsenal egyre közelebb van Fabregas elvesztéséhez, Nasri helye is kérdéses, ráadásul Van Persie is egyre csak mondja a magáét, hogy képtelen a csapatuk bármit is nyerni, aztán fogja magát és megunja, majd elmegy a Spursbe akár. Ráadásul olyan neveket mondanak hozzájuk, mint Barton, Samba, Gary Cahill. Minket legalább komolyabb nevekkel hoznak össze...

 
A Chelsea megvette Lucas Piazónt. Ennyi, nem több. A shitty senkit egyelõre, a pool Hendersont. Akkor hol van itt a nagy költekezés?
Ja, hogy néhány nevet velük is összehoz a sajtó? Az még nem jelenti azt, hogy meg is veszik õket. Ha mindenkit megvennénk, akikkel minket összehoztak, már fél milliárd fontnál többet költöttünk volna. A többi csapatnál is pletykák mennek ugyanúgy, mint itt. 
Ha nem költ Ferguson, akkor is Manchester United maradunk és ha nincs sérülés hullám, valamint a jelenlegi játékosaink nem esnek pocsék formába, ez a keret is képes lehet bármit megnyerni. Még a BL-t is! Csak talán taktikai változtatások kellenek ahhoz.
Szóval ez a keret egyáltalán nem olyan gyenge, mint sokan azt gondolják, csak míg valakinek fontos, hogy évente legyen egy új arc, akit lehet majmolni, addig mások hisznek a keretben. Nem azt mondom, hogy nem lehet erõsebbé tenni a Unitedet, de biztos nem kell ahhoz 5-6 embert vásárolni.
Azt pedig, hogy lemaradunk errõl is meg arról is senki nem tudhatja. Még ha a shitty meg is veszi 35 millióért De Rossit (amit nem hiszek ismét), akkor sem mondhatjuk ki, hogy lemaradtunk róla. Attól, mert az újságokban megjelent egy pletyka, hogy mi is akarjuk, még nem jelenti, hogy úgy is van.
Az egyik legszánalmasabb dolog, ha azzal jön valaki, hogy lemaradtunk errõl meg arról. Mintha biztosan tudná, hogy versenyeztünk érte. 
Jelent meg bárkirõl is hivatalos nyilatkozat? De Geáról beszélt Fergie egyedül, senki másról, hogy megyünk érte. Nem maradunk le senkirõl, csak vannak olyanok, akiket a sajtó megemlít, de totál nem illene a csapatba, ezért csak az újságok szintén kerül elõ a neve.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!