Hógolyóból is sok, avagy négyszer ütött a Kalapács

A ma esti Ligakupa mérkõzésen pályára lépõ United játékosok értékelése a saját, szubjektív véleményem alapján. 

Kuszczak: 4
Volt egy nagy védése, talán volt egy hibája az elsõ gólnál. Ha ott nem áll annyira kint, talán foghatta volna Spector fejesét. A többi gólt én nem varrnám a nyakába.
 
O'Shea: 2,5
A védelem jobb szélén kezdett. Botrányosan passzolt, folyamatosan adta el a labdákat. Egy idõ után Sir Alex megcserélte Fabioval, ezután a bal szélen jobban teljesített, de támadásokhoz semmit nem volt képes hozzátenni. Volt egy lövése kb 23 méterrõl, ami a kispadokra nagyobb veszélyt jelentett, mint Green kapujára. Kis iróniával mondhatnám, milyen szép íve volt a labdának, csak sajnos az ív nem épp arra kanyarodott, amerre kellett volna. Én bármikor képes vagyok ilyet rúgni heti 10.000 fontért is! :D
Viccet félre téve, borzalmasan gyenge produkciót adott ma elõ John barátunk.
 



 
 
Smalling: 5
Én nem értem ezt a srácot. Nagy létra a gyerek, de hogy sorra fejelik el a labdát elõle a támadók minden meccsen, az azért elég gáz. Cole-t ma egyszer nem volt képes lefejelni. Lábbal hátul azért õ volt ma a legbiztosabb. 
Szögleteknél miért nem vagyunk képesek kihasználni ezt a magasságot? Egyszer sem tudott fejelni.
 
Evans: 2
A meccs embere! Negatív szempontból. Nagyon durva, mekkora forma hanyatláson esett át tavalyhoz képest. Ennél nagyobbat csak Rooney volt képes produkálni. Két gólt a nyakába lehet varrni, bár az elsõnél sem tudom merre kolbászolt középrõl. Ez az Evans harmad osztályba való kb, de tudjuk, mire képes. Biztos vagyok abban, ha valamelyik belsõ védõnk lesérülne és folyamatosan kapná a lehetõségeket, ismét olyan jó lenne, mint tavaly. Bár megjegyzem, ha nem Smalling lett volna a párja, hanem a Rio-Vidic kettõsbõl valaki, akkor is már jobban teljesített volna, biztos vagyok benne.
 
Fabio: 3,5
Védelem bal szélén kezdett, nagyon gyngén, mikor helyet cserélt O'Sheavel, kicsit feljavult. Támadásoknáál jött fel, bár annyira impotensek voltak az attackjaink, hogy ami beadása volt, arra sem érkezett senki soha. Boa Morte és Obinna elég rendesen eljátszadoztak vele sajnos.
 
Fletcher: 3
Elsõ gólnál vajon mit szeretett volna lábbal kirúgni??? Mint aki egy kán kánnal ünnepelte volna meg Spector fejesgólját. Sõt, még talán segített is az amerikainak egyensúlyban maradni. Õ is azok közé tartozik, aki rengeteget bukott tavalyi formájából. Talán az idei szezon eddigi leggyengébb produkcióját mutatta. Ha volt 2 labdaszerzése, lehet sokat mondok.
 
Anderson: 6
Õ pedig az, aki hatalmasat javult tavalyhoz képest. Voltak ma is remek labdái, bár az biztos, hogy ma nem volt olyan hatékony passzolásban, mert jó pár labdát elszórt, amibõl egyszer le is fordultak a londoniak és gólt is szereztek, de rajta egész meccsen láttam, hogy megy elõre és próbálja csinálni. Volt olyan, hogy már inkább megindult egyedül, mert a többiekre nem igazán számíthatott. Annak ellenére, hogy ennyire nulla csapat vette körül, nekem tetszett a játéka. Folyamatosan mozgatta, irányította a többieket, hova kellene mozogni, hova kellene passzolni. 
Ha ez az akarás lesz nála mindig és tartja ezt a formát, helye lesz a csapatban rengeteg meccsen. Megkockáztatom, talán most a Carrick-Ando kettõsünk a legjobb belsõ középpályán, Scholest csak azért nem mondanám, mert rá egyre kevesebbet számíthatunk.
 
Giggs: 4
Hatalmas csalódás. Az a Giggs, aki híres volt arról, hogy oda rúgta a labdát, ahova akarta, alig volt képes jó passzt adni. Szögletei veszélytelenek, szabadrúgásai szintén. Mezõnyben sem védekezéshez, sem támadáshoz nem tudott hozzátenni. Nála is elmondhatom, szerintem a szezon eddigi leggyengébb produkcióját mutatta ma.
 
Bébé: 4
Az elsõ félidõben õ volt az, aki próbálkozott még belõtt labdákkal, volt egy helyzete is, a többiekhez képest sokat futott. Biztos nem õt hoztam volna le a szünetben.
 
Obertan: 4,5
Elsõ félidõben sokat volt megjátszható, a meccs elején volt egy ordító helyzete, amit ha értékesít, talán lélektani elõny nálunk lett volna és jól kijöhettünk volna a mérkõzésbõl. A második félidõben nagyon eltûnt õ is.
 
Hernandez: 3
Hatalmas nagy nulla volt ma! Beállt a védõk közé, onnan alig volt hajlandó visszalépni labdákért, a mérkõzés nagy részén megjátszhatatlan volt. Helyzetbe sem került, egyetlen lövése volt a második félidõben, de az is fölé szállt. A "teljesítményének" fénypontja az volt, mikor egy bal szélre kiguruló labdára elindult ahelyett, hogy látja, Giggs megy már rá, õ meg ment volna a kapu elé. Aztán észrevette, hogy az "öreg" már rástartolt, erre õ megállt abban a pillanatban, amikor Giggs is megállt, mert látta, hogy a mexikói megindult a labdáért. A két méterekkel hátrébb lévõ védõ meg kocogva megszerezte a labdát. Micsoda összeszokottság volt a csapatban?!
 
Macheda: 3
Bejött a nagy semmiért. Mit csinált? Kétszer jól passzolt a közelben álló társhoz, milliószor röviden tette le a labdákat. Helyzete volt? Semmi. 
 
Brown: 4,5
Kétszer lenyomta a földre Cole-t, ezzel megadva neki az alaphangot, hogy ne ficánkoljon tovább. Evansnek is ezt kellett volna tenni.

 
Rafael: 3,5 
Sok idõt nem kapott, de így is benne volt félig egy gólban, amikor Obinna a szélen eljátszadozott vele, majd bepasszolt Colenak.
 
Összességében egy emberen láttam igazán akarást, a csapat többi tagja borzasztóan maga alatt teljesített. A vereségben hatalmas szerepe van Fergusonnak is, mert olyan kispaddal állt ki, amellyel hatalmas változásokat nem lehetett volna elérni. Minimum Rooney vagy Berbatov a padon kellett volna, hogy helyet foglaljon. Persze utólag okos az ember.
Én Machedát sem hoztam volna be, sokkal inkább Bébét vagy Obertant feljebb toltam volna, Fletcher helyett Carricket tettem volna be és 4-4-2ben próbáltam volna alkotni valamit.
Gratulálok a West Hamnek, sokkal jobbak voltak ma, meg is érdemelték a gyõzelmet.
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!