Az Ördögfiókák szégyent hoztak a Man. Unitedre



Tegnap történelmi vereséget szenvedett el a United a Ligakupában. A szurkolók és –többek között- én sem vagyunk hozzászokva, hogy bármelyik csapat 4 góllal tönkreverje csapatunkat. Most ez történt, de nem is ez a legnagyobb gond. Hanem a lélektelen játék, amit egyesektõl láttam- tisztelet a kivételnek.
 

Elszalasztott lehetõség

Az elsõ bejegyzésemben, a fórumban és a hírek hozzászólásánál is többször hangoztattam, hogy van itt pár olyan játékos, aki sajnos nem Manchester szintû.
Valaki egyetértett, valaki nem, a megosztottság efelõl is érvényes volt.
Viszont a tegnapi meccs után más is rájöhetett: bizony a fiatalok közül –ami a legnagyobb baj- többen képtelenek egy tétmeccsen megmutatni a tudásukat.

Elhiszem, hogy ezek a srácok fiatalok, az edzésen baromi jól teljesítenek, de mikor mutassák meg magukat a világnak és a szurkolóknak, ha nem egy ilyen estén mint a tegnapi?

Johhny Evanstõl jó játékot hátul még mindig nem nagyon láttam, a tegnapi napon az csinált vele WHU csatársora, ami épp az eszükbe jutott. Egy középhátvédnek magabiztosságot kellene sugároznia, nem pedig azt, hogy tele a gatya...

Fabiot és Rafaelt is megetette Obinna, szerintem ebben a csapatban egyedül Rafaelnek lesz helye, de még nagyon messze van attól, hogy jó legyen.

Gondolom most sokan megköveznek emiatt, de én az Obertan, Fletcher és Anderson triótól sem voltam elájulva. Veszélyes lövéseik nem voltak, egyikõjük sem emelkedett ki a többi közül, ilyenkor kellene egy vezér, aki rossz formában is feltámad és próbálja a hátán vinni a csapatot.
És ez a személy Giggs volt, az a Giggs, aki 36 évesen próbálta kihúzni a csapatot a trágyából- más kérdés, hogy jó passza sem nagyon volt. RYAN GIGGS, igen õ tudja, hogy United mezben nem lehet így leégni, soha, senkitõl! A tegnapi meccsrõl számomra õ az egyedüli kivétel, mert bár teljesítményével nem is, de küzdeni akarásával kiemelkedett a többiek közül!

Folytatnám a sor Bébével és Machedaval, akiket Evans-szel együtt elzavarnék az Old Traffordról jó messzire. Bébé eddig lõtt két gólt, mind a kettõ megpattant valakin, oké. Azóta láttunk tõle kirúgott labdákat a stadionból, meg egy nagy semmit. Macheda ha több idõt kap, nem tud felnõni a feladathoz, hogy csatár legyen!
Még Kuszczak-ot nem említettem. Annyira nem volt borzasztó, látszik rajta, hogy nincs játékban, neki szerintem nincs már nagy jövõje a klubnál.
 
Van, amikor keménynek kell lenni
 
Igen, tudom, hogy néhol túl kemény voltam a játékosokkal. De nem mindenki nézi el, ha 4 gólt kap szeretett csapata és emellett még egy értelmes helyzetig sem nagyon jut.
Persze mondhatjuk, hogy majd a hétvégi bajnokin jobb lesz, és Bajnokok Ligáját, bajnoki címet nyerünk. De mit ér majd az egész, ha azt látjuk, hogy a fiatalokra nem lehet számítani és közben szanaszét verik a csapatot?
A 4:0 egy dolog, viszont az, hogy nem láttam a csapaton tartást és igazi küzdõszellemet, na az megbocsáthatatlan.
Van olyan nap, hogy semmi nem jön össze, de legalább próbálkozni kell (nem csak támadásban, hanem védekezésben is!), hogy ne szégyenben kelljen lekullognia csereként az illetõnek.

Bízom Fergusonban, hogy helyreteszi a fiatalokat, talán nála jobban más nem is lenne képes erre. Addig is fel kell pörögni a Blackpool ellen, mert idegenbõl az A csapattal is nehéz lesz elhozni a 3 pontot.

GLORY MAN UNITED!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!