Örömmámorból a keserûségig

"Próbálom összeszedni a gondolotaimat, de nem megy. Ez tényleg megtörtént? Még mindig nem térek magamhoz." Ezt írtam, amikor a 8 pontos elõnyünk odalett. És most is körülbelül ugyanitt tartok. Nehéz szavakat találni.

A Real elleni visszavágó döbbenetes volt. A török játékvezetõ (aki elvileg a világ egyik legjobb játékvezetõjévé van választva a 2012, az IFFHS szavazása alaplán) tegnap a Madridot továbbvitte. Ez volt az 1. vereségünk, amit nem érdemeltünk meg. Jók voltunk, hajtottunk, sõt, még emberhátrányban sem adta fel a csapat. Igaz, akkor már szinte lehetetlen küldetés volt a feladat, de volt tartás a csapatban. A játékosok, akik a pályán voltak, minden tiszteletet megérdemelnek. Reméljük, ez a lelki trauma, ami érhette õket, hamarosan elmúlik, mert hétvégén már itt a Chelsea elleni negyeddöntõ az FA-ben. Sajnos innen kell felállni, és bármennyire nehéz, az életnek mennie kell tovább. Bár ilyen egyszerû lehetne minden. Pedig a Real elleni meccsig...

...szárnyalt a csapat. Végre kezd összeállni a védelem, jönnek a Clean Sheetek. Nincsenek hosszú sérüléslisták. Habár nincsenek kiugró eredmények (leszámítva a Norwich elleni 4-0-át) mint tavaly, de egy állandósult játékot tud játszani a csapat, az 'annyit ad ki az MU, amennyi kell a gyõzelemhez'. A gólkülönbség remek, a City messze van tõlünk. Az FA-ben nehezen indult a szekér, ha nincs RvP már a 3. fordulóban kiesünk. Mára viszont már a negyeddöntõnél járunk. Ráadásul otthon. A városi derbiig pedig kikövezett az út. Behúzható meccsek sora vár ránk. Ráadásul jó pár játékos mutat jobbnál-jobb teljesítményt: Rafael, De Gea, Evans, Giggs és lehetne még folytatni. Rafael végre nem sérülékeny és jó formája stabil lett, De Gea rengeteget fejlõdött, sajnálom Lindegaardot, de jelenleg messze van tõle a 1. számú kapusmez, érthetõ okokból. Evans szintén stabil tagja lett a védelemnek. Giggs 1000 meccsen túl is képes remek produkcióra. De Vidic és Evra is nagyon jól teljesít. Ami pedig a legjobban tetszik, hogy bebizonyította a United, hogy nincs van Perise-függõség. Nem vagyunk 1 csatárra hagyatkozva, mint pl. a Liverpool.

Hogy mi maradt nekünk májusig? Az FA-kupa, meg a bajnokság. 12 pont... szerintem ezt az elõnyt áprilisig tartani kell, a városi derbin nyerni kell, aztán már sétagalopp a 20. bajnoki cím. Az FA nehezebb lesz, mert a Chelsea a legrosszabbkor jön. De bízom a fiúkban, hogy összeszedik magukat. Tegnap a közönség kiállt a hazai csapat mellett. Megérdemlik. A 99'-es triplázás megismétlése elúszott (nem miattunk), de duplázni még duplázhatunk. Ehhez pedig minden adott.

Reméljük, az idény végén bajnokok, és kupagyõztesek leszünk! Glory Glory ManUnited!!!
 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!