Zsömi,a fanatikus- Az utolsó felvonás otthon

Legutóbb, úgy köszöntem el, hogy majd többet is írok, mert igen szûkszavú voltam. Nos, nekem is vannak elfoglaltságaim és bizony party is volt nem is olyan rég. Azóta Lajcsi bá' gépezete a Chelsea ellen megrogyni látszott és egy hétre rá pedig be is dõlt. Pont a legrosszabbkor történt, hisz vasárnap már megint rangadó és pont egy olyan Arsenal ellen, aki pont belejött a végére mi meg pont azt se tudjuk mi van?! Pont.

 

 

 

 

 

 

A City elleni bravúrt követõen mindenki nyugodtan hátraült és élvezte, hogy gyalogolunk át az ellenfeleken a hátralévõ meccseken. Ismét a biliben van kezünk és már ezt - sajnos - már nagyon sokadjára leírhatom. A városi derbit simán behúzó klubunk szolgáltatta azt az alaphangulatot, hogy igen vidáman mehetünk el az év bulijára a Hyperspace-re! 



Persze elõtte volt még egy meccs amit nagyon vártam, de sajnos nem úgy alakult ahogy mindenki szerette volna. A meccsünk elõtt még felutaztam Kispestre pár baráttal, hogy a csõd szélén - vagy már ott lévõ - ETO meccsét megtekintsük az MTK ellen. Kb. hasonló érzésekkel hagytuk el a Bozsik stadiont, mint a United drukkerei a Stamford Bridget. A jobb csapat lett a vesztes a meccs végén! Ha a statisztikákat nézzük akkor bizony mi domináltunk az egész meccsen. De ezt az undorító - bocs, de más jelzõt nem tudok a Chelsea játékára mondani - focit, amit a londoniak mûveltek, egyszerûen úgy hívják, hogy antifutball! Míg nem éltem át egy ellenük vívott meccset sosem értettem, miért szidja Õket mindenki?! Nos, ez amit Mourinho mûveltetett a fiaival ez nem volt az angol focihoz méltó! Lehet szidni a Liverpool-t, de náluk nem tapasztaltam ilyet, hogy a fõ céluk a játék megölése! Itt lehet ám magyarázkodni meg hasonlók, de ez nem futball. Az, hogy beállunk végig védekezni, meg egy szerencsétlen támadásból véletlenül gólt szerzünk, aztán 8 ember áll a kapu elõtt és próbál kihúzni 90 percet az nem futball. Az valami egészen más. Nem tudom mi ez, de nem is idegesítem ezzel magam, mert nagyon jól játszottunk. A kocsmában ahol megnéztem volt Real Madrid, Juventus, Liverpool, Arsenal és persze Manchester United drukker, mind azon morgolódott, hogy mit mûvel a Chelsea. Emelt fõvel távoztunk Londonból, de pontot nem tudtunk szerezni!

És eljött a Hyperspace napja.
Kezdjük azzal, hogy Adam Beyer nem normális. Rodhad se százas, Sam Paganini-nek sem a lába fáj, de a hazai felhozatalból HotX - most is az Õ szettje megy és tényleg oda lehet sorolni a külföldiek közé Tibi t- és Budai is igen nagy gondokkal küzd! Ekkora bulit én még életemben nem éltem át! Gary Beck zárása meg maga volt a mészárlás! Összefutottam amúgy angolokkal is és pont MU drukkerek voltak, szóval maga volt a tökéletes buli így szombat estére! Azt már végképp nem gondoltam, hogy az egész hétvégémet pont a szeretet csapatom fogja elrontani! Kis alvás után felkeltem és bekapcsolván a TV-t 2-0-ra vezetett az Everton. A meccset elnézve valami nagy baj lehetett mindenkinél, mert ilyen rossz játékot nem láttam az idényben. Mondtam ezt elhamarkodva.

A West Bromwich elleni meccsen persze azt vártam, hogy majd jól lesöpörjük Õket a pályáról! Tévedtem. Amikor azt gondoltam, hogy visszatérünk a helyes útra...koránt sem ez várt minket. Fletcher visszatért az Old Trafford-ra, elõször életében nem United mezben kellet itt meg jelenie és gyõztesen távozott. A játékunk kritikán aluli volt. Most még finoman is fogalmaztam. A meccset beárnyékolta a Vörös Fal oszlopos tagjának Rio Ferdinand feleségének a halála! Rebecca a rák ellen küzdött, de a halálos kór felül kerekedett rajta. Meg is könnyeztem amikor az Old Trafford egyként skandálta az egykori világklasszis hátvédünk nevét!
Amikor Van Persie kihagyta a büntetõt, az maga jellemezte a csapatunk jelenlegi helyzetét. Kilátástalan! A következõ meccset nagy nehezen behúztuk a Crystal Palace ellen, de a játékunk amit pár fordulóval elõtte mutattunk, az megint eltûnt! Ez nem tudom minek köszönhetõ, de a lehetõ legrosszabbkor jött. Igaz, már ha azt nézzük a BL helyezésünk meg van, de egy harmadik hellyel sokkal jobban kiegyeznénk. Nehogy megvicceljen minket valaki a selejtezõk alkalmával, bár ha jönnek a beígért - vagy inkább pletykált - igazolások, akkor annyira nagy baj nem lehet majd. De, biztos ami biztos, a harmadik hely sokkal jobb lenne minden szempontból!




Vasárnap immár harmadjára futhatunk össze az Ágyúsokkal és mit ne mondjak, most kifejezetten nem örülök nekik. Wenger csapata igen elkapta a fonalat, bár Swansea ellen botlottak, számukra is biztos a BL indulás. A szezon elején a sajtó minket és az Arsenal-t sajnálta le a legjobban, de a végére a két nagy múltú csapat pörgött fel a legjobban! Nálunk pont hullámvölgyben lévõ csapatnak még a sérülésekkel is bajlódnia kell, ahol olyan kulcsfontosságú emberek, mint Rooney és Carrick is hiányoznak - utóbbi már ezt a pár meccset se tudja lehozni - van aggodalomra ok. Ha egy döntetlenre kihúzzuk akkor már annyira nem vagyunk rosszak. Sajnos a játékunkat nem lehet eredményesnek nevezni, az Arsenal meg jelenleg nagyon erõs! Azt is hozzá kell tenni, hogy az idei idényben utoljára játszunk otthon, utoljára lesz az Old Trafforrd-on Nike felszerelésben a csapat és mivel itt van a nyakunkon az átigazolási szezon sokan utoljára lépnek hazai környezetben pályára! Mivel Rooney sérült ezért itt az utolsó utáni esély El Tigre barátunknak, hogy megmutassa ki is Õ valójában! Ha vasárnap gálázna egyet a kolumbiai szerintem mindenki megbocsájtaná neki ezt a félresikerült elsõ szezont! Van Gaal is gyõzelemmel szeretné megköszöni a hazai közönségnek az egész éves biztatást! Szóval már csak a fiúkon múlik az idei zárómeccs az Old Trafford-on!



Az átigazolási piac nyitása elõtt sikerült nyélbe ütni az egyik legnagyobbra tartott üzletünket, Memphis Depay a Manchester Unitedben folytatja a következõ idényét! Néztem a fiatal tehetségrõl videókat és nem rossz, de Kagawa-ról is néztünk nem is egyet és tudjuk mi lett a vége. Közbe ugye jöttek a hírek, hogy bizony De Gea Real Madrid felé való kacsingatása bizony nem csak pletykák és a spanyol portásunk tényleg hazavágyódik! Nos, én már úgy vagyok ezzel, ha menni akar menjen, bár a szerdai BL meccs utáni történéseket nézve nem tudom ki akar a királyi gárdánál játszani? Ha mégis elmenne David, akkor én már lelki szemeim elõtt látom, hogy Mourinho tálcán kínálja nekünk Petr Cech személyét a megüresedett helyre. Lásd Mata példája, akkor is kisegített minket klubunk egyik régi ismerõse. Ha David megy, akkor 100%, hogy Cech érkezik az Old Trafford-ra! De, mi lesz Valdes-el?



Vasárnap nyerni kell a fiúknak! Ha nem is lesz 8-2, de ajándékozzanak meg minket egy szép gyõzelemmel így utoljára ebben a szezonban hazai pályán!

 

GGMU!

 

 

 

 

 

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!