Zsömi,a fanatikus-

Elég rég nem jelentkeztem irománnyal mivel csak most éreztem azt, hogy van mirõl írnom! Lassan lezajlik az átigazolási idõszak, véget ért a felkészülési túra, újra bekerültünk a nagyok közé, vagyis fent vagyunk a BL fõtáblán és Lajcsi bá' 50. alkalommal ül majd a Manchester United kispadján, mint menedzser! Zsömi újra itt van és megint elmondja mi a véleménye errõl a pár hónapról!

 

 

 

 

Kezdjük az átigazolási idõszakkal, mert az a helyzet megint bele vágtunk a lecsóba! De rendesen. Memphis érkezése már a transzfer szezon elõtt biztos volt és májusban be is jelentették a nagy hírt, hogy Hollandia legnagyobb reménysége bizony nálunk folytatja pályafutását. Elsõre még a 9-es mezben pózolt, de miután Di Maria inkább feladta a ködös angliai beilleszkedését megkapta a 7-es mezszámot! Fogtam is rendesen a fejem, mivel ez nem csak egy szimpla mezszám. Ez nálunk kötelességgel jár! Elõdje az ékes példa arra, hogy ezt a számot nem mindenki viselheti. Fõleg nem ilyen viselkedéssel! A 7-es szám nálunk kultikus. Nem sorolom fel kik szerepeltek eme számmal a történelmünk során, mivel ezt minden Manchester United drukkernek tudnia kell a legmélyebb álmából is felkelve! Nos, Di Maria nem fog ezek közé tartozni, ha megkérdik tõlem akik nyomatták ezzel a számmal. Ahogy lelépett bizonyítja, hogy nem volt méltó erre a számra! Arra sem, hogy egyáltalán itt legyen és a sablonos, üres dumával, közhelyekkel teli búcsúlevele csak a vérnyomásom növelte! Nem is pazarolok innentõl kezdve egy szót sem erre az emberre sem most, sem az elkövetkezendõ írásaimban! Mert nem érdemel többet!


Visszatérve Memphis-re, van potenciál a gyerekben! Nem kezdeném nagy álmokba ringatni magam, hogy végre újra van egy értelmes 7-esünk, de látok benne reményt rendesen. Alkatra mintha az angol bajnokságba született volna - nem egy csenevész gyerek -, mer távolról lõni és a holland bajnokság gólkirályaként imád szabadrúgásból gólt szerezni. Itt minden lehetõség meg van rá, hogy egy klubikon legyen a többi már csak rajta múlik!


Amikor Lajcsi bá' és Woodward azt mondta a szezonvégén, hogy a jelentõs igazolások elõ vannak készítve és az amerikai túra elõtt le lesznek bonyolítva. Egy hét volt a túráig és semmi hír, hogy ki érkezik és mikor. Legyintettünk, hogy ebbõl se lesz semmi! Ekkor szerintem direkt figyelték a szurkolói oldalakon a fórumokat és megvárták az elégedetlenkedõk vészjósló szavait, mert azon a héten beindult a daráló! Elsõnek az olasz válogatott egyik nagy reménységét sikerült megszerezni az FK Torino együttesétõl Mateo Darmian személyében! Miután Rafael-nek kiadták az obsitot egyértelmû volt, hogy jobbhátvéd az érkezik. Rafael amolyan jellegzetes Van Gaal fekete bárány lett és nem tudni miért, de távoznia kellet. A csupa szív játékos sok szép emlékkel, de búcsút intett az Old Trafford-nak, hogy a Lyon csapatában folytassa pályafutását! Az új mezszámával is nekünk kedveskedett, mivel a 20-as szám lesz a hátán, hisz ennyi bajnoki címünk van. Köszönünk mindent Rafael és sosem felejtünk el! Darmian debütálását nagyon vártam a PL-ben. Az már kiderült róla, hogy hihetetlenül szigorú és törtetõ egy hátvéd és ha már maga Gary Neville is azt mondja, hogy még nála is jobb lesz akkor nem lehet nagy probléma vele. Van persze pár bizonytalan megmozdulása, de kinek nincs? Szerintem vele nem lesz probléma és jól fog teljesíteni!



A második érkezõt azon a héten nem is akartam elhinni, hogy valóban Õ lesz Vörös Ördög. Itthon ültem és kajálni készültem és egy haverom rám írt, hogy nézem-e a híreket körülöttünk? Mondom nem nagyon néztem még ma. Miért? Leigazoltátok Sebastian Schweinsteiger-t! El is küldtem a bánatba, hogy hagyjon már a marhasságaival! Schweinsteiger elhagyná a Bayern-t? Hülye vagy? Az ott fog meghalni! Õ ott olyan, mint nálunk Giggs vagy Scholes. Õ ott egy legenda! Nem hiába hívják  Fußballgott-nak a drukkerek. De végül rávettem magam, hogy megnézzem az interneten terjedõ pletykákat, ahol elém tárult a hivatalos bejelentés a Bayern München sajtótájékoztatóról ahol megerõsítették, hogy Bastian tényleg elhagyja a csapatot és a Manchester United-be igazol! Ezután mi is megerõsítettük, hogy csatlakozik Bastian és újra együtt dolgozhat régi mentorával! Ez amúgy nekem ahogy mondani szokták evidens volt, hogy Lajcsi bá' valakit ide hoz abból a Bayern-bõl amit Õ irányított. 3 nagy kedvence volt ott: Schweinsteiger, Müller és Robben. Utóbbit tavaly próbálta az Old Trafford-ra csábítani, de nem sikerült, bár Arjen nagy megtiszteltetésként tekintett egykori mestere felkérésére. Az számomra nagyon meglepõ volt, hogy abszolút nem okádtak semmilyen nyomdafestéket nem tûrõ jelzõt a Bayern fanok, hanem nyugtázták magukban a dolgot, hogy bizony a Fußballgott elment az egyik kedvenc csapatába amiért tinédzserkora óta rajong az öccsével együtt! Milyen tulajdonságok állnak Bastian leigazolása mellet? Elõször is világklasszis, másodszor rutinos "vén" róka és harmadszor a gyõzni akarása példaértékû! Remélem pár évig még tündökölni fog nálunk és az új aranykorunk egyik vezéregyénisége lesz!


Azon a héten még nem volt vége a lavinának amit Woodward elindított!


Harmadik érkezõ nem más volt, mint Morgan Schneiderlin a Southampton-tól! Ha valaki emlékszik arra a meccsre amikor a Southampton megvert minket hazai pályán, az jól tudja, hogy Morgan szétfutotta a mezõnyt és bolondot csinált a teljes csapatból. Mellesleg egy eladott labdát nem tudtunk aznap a neve mellé beírni! Az a pár meccs amin eddig szerepelt nálunk ugyanezt tudjuk elmondani, hogy egyszerûen nem tud hibázni Morgan! Nagy jövõ áll elõtte és világszerte ismert középpályás lehet belõle nálunk! Bombaigazolás!


A túrán még igazoltunk egy kapust is Sergio Romero személyében aki ezelõtt együtt dolgozott a menedzserünkkel az AZ Alkmaar-nál, amelyik csapatból holland bajnokot és kupagyõztest faragott Lajcsi bá' pedig elõtte egy szinte ismeretlen csapat volt mind Hollandiában, mind Európában! Az Õ személye számomra kérdéses. Miért? Majd erre kicsit késõbb visszatérünk!



Most jöjjön az amerikai túra röviden.
Röviden mert egy meccset láttam csak belõle, mégpedig a Barcelona elleni találkozót. A meccsbõl olyan nagy következtetéseket nem lehet levonni, hisz a nagy sztárok nem voltak a fedélzeten a katalánoknál, de azért nem volt elhanyagolható a csapatuk! Meg is nyertük 3-1-re a találkozót amin a második félidõben - pontosabban a 60. percben - egy sorcserénél 11 játékosból 9 az akadémiáról került fel az elsõ csapathoz! Ezt azért megmutatnám Wenger-nek, hogy gondolkozzon el miket is nyilatkozik rólunk. Történetesen közölte, hogy nem is foglalkozunk az akadémiával és csak a pénzt szórjuk! A túrát most nem sikerült megnyerni, de jó páran bemutatkozhattak a nagy csapatban.


Most pedig térjünk vissza Romero személyéhez. A bajnoki idény kezdetével nem De Gea állt a kapuban hanem Õ! Van Gaal közölte, hogy David nincs mentálisan teljesen rendben a körülötte kialakult pletykák miatt amik Florentino Perez-tõl jönnek a Real Madrid fejétõl. Ezért míg azok el nem múlnak nem tud rendesen koncentrálni! De Gea személye a csapatban megkérdõjelezhetetlen! Még Romero is maradásra bírná, hogy jobb legyen a csapatnak, ezzel saját pozicíóját is veszélyeztetné az argentin, de igazi csapatjátékosként viselkedik így! Ha tudjuk tartsuk meg De Gea-t, mert nélküle nem tudom majd mire mennénk a BL-ben vagy a nagyobb rangadókon?! Romero egy nagyon jó kapus, de lássuk be itt bizony David-nak kellene a kapuban állni nem neki! Mondjuk boldogtalannak nem látszott a fotókon, mert kb. olyan feje volt mindegyiken, mint akinél a harmadik eki is beütött!

A távozók közül Rafael-t már említettem, de még három személyt meg kell említenünk. Elsõnek akinek a 20. bajnoki címet köszönhetjük, természetesen Robin Van Persie-rõl beszélek aki a Fenerbache csapatánál folytatja a pályafutását! Robin egy nagyon jó és két harmatos szezont tudhatott maga mögött és a szezon végeztével ha valaki a teljesítményét nézte tudta, hogy távozni fog a csapattól! Köszönjük a 20.-at, de ez már ide sajnos kevés amit te nyújtottál!

Nani is ugyanannál a török csapatnál folytatja, mint Robin. A nem tudom hányadik Ronaldo-utód sok csodás góllal ajándékozta meg a Vörös Ördögök szurkolóit, de igazán maradandót ezek szerint még a kölcsönjátékában sem tudott alkotni, hisz egyik klub sem akarta megtartani!

Evans-t hála a magasságosnak eladtuk a náthás p.csába! Kb. ennyit tudok róla elmondani.

Már lement három forduló is a PL-bõl és ugye van egy nagy problémánk. Nem tudunk gólt rúgni. 2 nyavalyás gólunk van abból pedig egy öngól. A játék viszont parádésan mûködik. Jó pár éve nem tudtunk ilyen szintû mezõnyjátékot felmutatni és tényleg élvezem a játékunkat ha meccset nézzek, de a góllövés a PL-ben az nem megy. Bezzeg a BL-ben! Na, ott aztán csak úgy ömlenek a gólok! A héten Wazza rendesen elhallgattatta a kritikusokat, mivel a "kiégett" jelzõt is ráaggatták! A BL-ben is egy olyan csoportot kaptunk, hogy simán csont nélkül elsõk lehetünk a csoportkör végeztével!


A játékosaink elszántak és mind igazi Vörös Ördögök! Egyedül talán De Gea van döntésképtelen helyzetben, de remélem mellettünk dönt majd!

Remélem vasárnap megajándékozzák egy több(!!!) gólos gyõzelemmel Lajost és elkezdõdhet a menetelésünk!
Igazolunk e még valakit? Erre annyit tudok mondani, mint Sallec egy PL összefoglalóban. Hatalmas összegek fognak repkedni az utolsó napokban!

Végére pedig egy Morgan idézet:
"Mi vagyunk a Manchester United és senkitõl sem félünk!!!"

GGMU!

 

 

 

 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!