Old Trafford, pénzügyek

 Kiegészítõ poszt a Klub menüpont alatti két íráshoz.

A Manutdfanatics.hu szerkesztõi megkértek legyen poszt is az "Old Trafford" valamint a "A Manchester United és a Glazer család" cikkekhez. Akkor legyen. :)
 
Az anyag 99 %-a gyakorlatilag egy gyûjtemény, sok angol nyelvû cikk, blog, fórumbejegyzés fordítása a saját szavaimmal megírva. A fõbb forrásokat felsoroltam az elõszóban, konkrét hivatkozásokat azért nem tettem bele, mert egyszerûen rengeteg volt és sok idõt elvett volna. Komoly terjedelmû írás magyar nyelven nem volt a klubról és fõleg a pénzügyekrõl, valamint a Glazer családról. Ez volt a fõ cél a manutdfanatics.hu számára. Az anyagi dolgokat igyekeztem közérthetõ formában bemutatni, remélem sikerült. Ehhez a hosszú íráshoz szorosan kapcsolódik az idõközben elkészült két posztom, a blog menüpontnál kattintsatok a nistelrooy névre, ott lesz a két bejegyzés:

A United és a szponzorok – hol a határ? Van határ?! 
 
A Glazer család rendezi a PIK tartozást
 
Mindjárt az Old Trafford c. írással kapcsolatban érkezett egy kérdés a hivatalos kapacitást illetõen. A 75 957-es szám forrása: Inside United egyik száma, egy 100 éves évfordulóra megjelent online magazin a Manchester Evening News-tól (belinkelni nem tudom, mert fizetõs), a PL hivatalos oldala, a klub által kiadott kötvénydokumentum. Úgy érzem, az adat eléggé hivatalosnak tekinthetõ. Az eltéréseket esetleg okozhatja, hogy tavasz-nyár folyamán új VIP székek kerültek elhelyezésre, valamint egy dolog a székek darabszáma és másik dolog, hogy mennyire van hitelesítve a stadion bajnokságra, BL-re, kupára, plusz biztonsági tényezõk stb. A PL hivatalos oldalán jelenleg is a 75 957-es szám szerepel.
 
Mint a pénzügyeket bemutató cikk elején írtam, igyekeztem alapos lenni, de hibák, tévedések, rossz következtetések, helyesírási hibák így is elõfordulhatnak. Éppen ezért a fórumban a Klub\Beszélgetések alatt nyugodtan lehet kiegészíteni, vagy kérdezni. Ha tudok, válaszolok elõbb-utóbb.
 
A Glazer-sztori menüponttal kapcsolatos véleményeket, kérdéseket várjuk a fórum ide vonatkozó topicjába: A Glazer-sztori topik

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!