Michael Carrick és az õt körülvevõ vita

Ebben a cikkemben megpróbálom döntõre vinni a Carrick körül lévõ vitát. Sokan azt mondják, hogy kiégett, mások szerint már egyáltalán nincs kedve játszani, de van olyan is, aki még mindig szereti és szerinte hasznos tagja a csapatnak. Talán az utóbbi álláspontra helyezkednék én is. A folytatás után egy rövid cikket olvashattok errõl. 

Amikor megérkezett az Old Traffordra, már akkor megosztotta az embereket. Valaki nagyon örült neki, de valaki szerint sok volt az érte kiadott rengeteg pénz. Azt gondolom, hogy ezzel a vitával már nincs gond, hiszen talán mindenki aláírja azt, hogy megérte az árát. Elsõ szezonjában fantasztikusan játszott és újra bajnokok lettünk. Sokak szerint az õ ide igazolása kellett ahhoz, hogy ismét bajnok legyen a United. Az elsõ bajnoki címet még kettõ és egy Bajnokok Ligája gyõzelem követte. Sokan mondják, hogy Ronaldo nélkül nem lennénk sehol, de véleményem szerint Ronaldo se lenne sehol a csapat nélkül. Kellettek Carrick pontos labdái és olykor-olykor fontos gólokat is rúgott. Emlékezzünk csak a Roma, a Wigan, a City, a Wolfsburg ellen szerzett góljaira. Az FA kupában az Arsenal ellen adott csodálatos gólpasszára és emlékezzünk a Spurs ellen kiosztott csodapasszra, amit Berbatovnak adott. Nagyon sok szép emlék fûzõdik a nevéhez. Nagyon sok embernek kedvence lett és igazából ez ott tört meg, amikor elveszítettünk egy BL döntõt. Azt aláírom, hogy õ nagyban ludas ebben, de ugyanakkor azt gondolom, hogy mindenkinek vannak rossz periódusai és pl. Scholes miatt is veszítettünk már el FA kupa döntõt. 
 
A BL döntõ után sokan leírták Carricket, hogy kiégett és adjuk el. Felhívnám a kedves figyelmeteket arra, hogy Ferguson bízik benne és nem véletlenül õ az elsõ számú középpályásunk. Egyszerûen annyi történt, hogy Ferguson egy VKP-t faragott belõle. Sajnos ezt kevesen veszik észre és mindenki a régi Carricket látja benne még mindig. Rá kell jönnünk és meg kell szoknunk, hogy teljesen más az õ feladata és az, hogy nem lõ kapura az nem az õ hibája. Ha megnézzük egyetlen középpályásunk se lõ kapura Nanin és Gibsonon kívül. Carricknek egyszerûen az a feladata, hogy megszerezze az ellenféltõl a labdát és lekapcsolja az ellenfél támadásait és segítsen a védelemnek. Nem véletlenül csinált belõle VKP-t Ferguson. Amíg elõrébb játszott, addig is rengeteg labdát szerzett és remek helyezkedésével nem egyszer okozott gondott az ellenfél játékmesterének. Nagyon csendben és nyugodtan végzi a dolgát és nem véletlen az sem, hogy Ferguson bízik benne. Ha Ferguson bízik benne, akkor valamit csak tud a gyerek. Az utóbbi meccseken is nagyon jól játszott fõleg a Bolton ellen. Ha valaki szereti õt és figyeli a játékot, akkor õ érti azt, hogy miért is értékes játékos még mindig. Mindenki azzal van elfoglalva, hogy el kéne adni mert kiégett meg, hogy miért nem lõ távolról, közben Ferguson a világ egyik legjobban passzoló játékosát "átoperálta" Anglia és a világ egyik legjobb szûrõ játékosává. Ez azt gondolom, hogy csak az öreg és Carrick zsenialitását mutatja. Ha egyszer ismét úgy adná a dolog, hogy elõrébb kellene játszania passzaival megtalálni a rést az ellenfél védelmében, vagy esetleg lõni ha arra van szükség, azt is megoldaná. Amit egyszer megtanul az ember... Nem szabad õt elengedni, mert egy fantasztikus játékos van a birtokunkban, csak ezt sajnos akkor lehet észrevenni ha figyeljük õt... 

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!