Jones örömmel fogadja a United szemléletváltását

Phil Jones szerint a Manchester United az új edzõ, Louis van Gaal érkezésével új szemléletváltáson megy keresztül.


A holland szakember az elsõ meccsén egy 3-5-2-es felállást alkalmazott, amivel egy elsöprõ, 7-0-s gyõzelmet arattak a Los Angeles Galaxy felett.

 

Van Gaal elképzelésében három belsõ védõ szerepel, középpályán szélsõ játékosokkal, akik ha kell, támadásban a két csatárt támogatják.

 

Ez a lépés jelentõs változtatást hozhat a United korábbi játékát tekintve, mivel a csapat hosszú ideig négy hátvéddel állt fel, de Jones egyike azon játékosoknak, akinek gyorsan alkalmazkodnia kell az új védelmi formációhoz és úgy érzi, hogy ez a taktika hosszú távon hasznot hozhat a United számára.

 

A sokoldalú angol válogatott elmondta: "Hárman voltunk védõk, mellettünk Luke Shaw-val és Antonio Valenciával a széleken, és ez jól is mûködött."

 

"Ez egy tanulási folyamat, amit meg kell szoknunk. Nap, mint nap jobbak leszünk, és készen fogunk állni az új szezon kezdetére."

 

 

 

"Ez az elsõ alkalom, hogy hárman játszottunk védõként. Ez az, amiben bízik az öreg. Ha õ így gondolja, nekünk is hinnünk kell ebben."

 

"Nem hinném, hogy nehéz lesz alkalmazkodni ehhez. Idõnként besegít a két szélsõ a védekezésben, így remélhetõleg jó lesz a késõbbiekben."

 

Jones reméli, hogy a 2014/15-ös idényben látják majd rajta, hogy az Old Traffordon a szezon kezdetétõl minden tõle telhetõt meg fog tenni, mivel a nyáron a tapasztalt játékosok közül Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is elhagyta a klubot, ezzel utat adva a fejlõdésre a következõ generáció számára.

 

A 22 éves védõ hozzátette: "Természetesen ez az, amit csinálni akarok."

 

"Két tapasztalt játékost, Riót és Nemanját is elveszítettük, de ilyen a futball és haladnunk kell tovább. Mindenki megpróbál bizonyítani."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!