Phil Jones nyílt levele a United szurkolóknak

Gondolkodtam azon, hogy mi lenne a legjobb módja a mindenkihez szóló szavaim átadásának és úgy éreztem, hogy szeretném elérni azokat a szurkolókat, akik mindvégig támogattak a Manchester Unitednél töltött időszakom során.


Mindig nehéz dolog elhagyni egy klubot. Már megtettem a Blackburn Roversszel, sok-sok évvel ezelőtt, amikor 19 éves voltam, de azt soha nem tudtam elképzelni, hogy mi fog azután következni.

 

A Unitednél töltött időszakom nem nélkülözte a csodás pillanatokat. Amikor úgy döntöttem, hogy elhagyom a Blackburnt, azzal a céllal tettem, hogy még magasabb szinten bizonyíthassak. A gyerekkori kedvenc klubomban szerepeltem, megéltem az álmomat, de eltökélt voltam, hogy mindenkinek megmutassam, mire vagyok képes a legmagasabb szinten.

 

Meg volt bennem a sikerre való éhség és eltökélt voltam, hogy egy olyan klubnál folytassam karrieremet, amely minden létező trófeáért harcban tud lenni. Volt néhány ajánlatom más kluboktól, de én kivártam és vártam a United hivására. Egy napon pedig, amikor éppen nyaraltam, a telefon megcsörrent és Sir Alex volt a vonal másik végén.

 

Aznap eljöttem a nyaralásról, mert alig tudtam kivárni, hogy találkozzak vele. Alig győztem kivárni, hogy aláírhassak és mind közül a leginkább nehéz azt volt kivárni, hogy az egész elkezdődjön. Csak egyetlen klub volt, amelyben folytatni akartam a pályafutásomat.

 

 

Már az is megtiszteltetés, ha valaki csak egyszer magára öltheti ezt a mezt, viselheti a címert és képviselhet mindenkit, aki ehhez a klubhoz tartozik.

 

Azt kívánom, hogy bárcsak többet játszhattam volna. Azt kívánom, bárcsak többet hozzátehettem volna azoknak a csapatoknak a teljesítményéhez, amelyekben szerepeltem. Azt mondhatom, a szívem legmélyén úgy érzem, én minden tőlem telhetőt megtettem. Én mindent megcsináltam, amit az orvosi stáb kért tőlem.

 

Soha nem maradt kő kövön semmi körülöttem annak érdekében, hogy megélhessem az álmomat és a Manchester Unitedet képviselhessem a pályán. Sok nehéz napot töltöttem távol a családomtól, mindenkitől a rehabilitációm és a felépülésem érdekében, így az edzőpályától is, ahova mindennél jobban szerettem volna visszatérni.

 

Korábban már említettem, hogy még az is nehezemre esett, hogy beszéljek a csapattársaimmal, annyira bántott, hogy nem tudok segíteni nekik. Fájt, hogy a családom nem láthat a pálya közelében a meccsnapokon, úgy éreztem, hogy mindenkit cserben hagytam.

 

Néha az életben történnek olyan dolgok, amelyek nincsenek a ínyünkre, de meg kell tanulnunk elfogadni őket és békében kell lennünk önmagunkkal azt illetően, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy meg tudjuk ugrani az elénk kerülő kihívásokat. A karrierünk és az életünk során ez az egyetlen dolog, amit igazán tehetünk.

 

Az út lehet rögös, ami eltéríthet. Minden arról szól, hogy miként vagy képes felállni a csalódásokból és folytatni az utat. Ez egy olyan lecke, amely a következő kihívásom során mindenképpen felhasználásra kerül majd, legyen az bármi is.

 

A világ legnagyobb klubjánál élhettem meg az álmomat. Képviselhettem Angliát nagy nemzetközi tornákon. A Unitednél trófeákat nyertem, amelyek közül a leginkább a Sir Alex Ferguson utolsó idényében elhódított Premier League elsőség emelkedik ki.

 

 

Nincs most itt az idő a szomorkodásra, ez az a pillanat, amikor én és a családom visszatekintünk. Boldogok lehetünk, hogy megélhettem az álmomat a Unitednél. Mindig azt mondtam a családtagjaimnak és a barátaimnak, hogy nem sok ember mondhatja el magáról azt, hogy ennél a klubnál játszhatott, mindig a történelme része lesz és ilyen boldog emlékekre tekinthet vissza.

 

Sok sikert kívánok Eriknek [ten Hag], az edzői stábnak és minden játékosnak a jövőre nézve. Ő valami nagy dolognak az építésébe kezdett a klubnál, én pedig nyomon fogom követni, szurkolni és reménykedni fogok mindenki másnál jobban, hogy folytatni tudja azt a fejlődést, amelyet már eddig is bemutatott irányítása alatt a csapat.

 

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített a Manchester Unitednél, ahol életre szóló barátságokat kötöttem.

 

De mindenek előtt a családomnak, akik mindenen keresztül kitartottak mellettem. Közülük is kiemelném a feleségemet és a két csodálatos lányomat, nem tudom elég jól szavakba önteni azt, hogy milyen támogatást nyújtottatok számomra. Mi összetartunk és már alig várom, hogy megtudjam, mit tartogat számomra a jövő.

 

- Phil Jones


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!