Rooney lett az angol válogatott kapitánya

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya Wayne Rooney-t nevezte ki csapatkapitányának alig néhány héttel azután, hogy a csatár a United kapitányává lépett elõ.


Azt követõen, hogy Steven Gerrard, Frank Lampard és Ashley Cole is visszavonult a válogatott szerepléstõl, Rooney messze a legtapasztaltabb játékos lett a keretben 95 szerepléssel a neve mellett. Megjegyzendõ, hogy a United új vezére CSK-ként vezette ki a háromoroszlánosokat a pályára az utolsó két mérkõzésükön.

 

"Az, hogy kapitánnyá nevezzenek ki, egy álom számomra és persze a családomnak is" - mondta Wayne az FA hivatalos weboldalának. "Ez egy olyan dolog lesz, amit maximális büszkeséggel fogok viselni. Gyerekként imádtam nézni a nagy angol meccseket a tévében."

 

"Akkoriban óriási vágy élt bennem, hogy a hazámért lépjek pályára. Az, hogy kapitánnyá nevezzenek ki, túllép a legvadabb álmaimon is. Természetesen szeretném megköszönni Roy Hodgsonnak és a vezetõségnek, hogy hittek bennem, hogy el tudom végezni a feladatot."

 

Wayne így folytatta: "Óriási kapitányok mellett játszhattam, mind a Manchester Unitedben, mind itt, az angol válogatottban is és reménykedem, hogy legjobb tulajdonságaikból rám is ragadt valami."

 

 

Hodgson csütörtökön mondta egy sajtókonferencián, hogy a következõ hónapban lejátszandó meccsekre - Norvégia és Svájc ellen - kinevezte csapatát. A szövetségi kapitány ezt nyilatkozta: "Nagyon sokat gondolkodtam rajta, de Wayne egy biztos választás."

 

"Megérdemli, az elkötelezettsége az ügy érdekében és a tapasztalata miatt. Vezette már Angliát a múltban, és most már a Manchester Unitedet is."

 

"Elégedett vagyok, hogy azt mondhatom, hogy képes voltam felajánlani neki. Hosszan tárgyaltam vele, és készen áll arra, hogy hordozza a vállán azt a terhet, amit egy ilyen szerep tartogat. Ez fontos, hogy készen álljon erre a felelõsségre."

 

Rooney lesz a negyedik Vörös Ördög, aki a Anglia kapitánya lesz Bryan Robson, David Beckham és Rio Ferdinand után.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!